Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse para-amazones succesvol in Doha, pech voor Britney de Jong

Update
Demi Haerkens met EHL Daula Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het CDI voor de para-dressuurruiters in Doha/Al Shaqab begon vanmorgen met voor de Grade III de Grand Prix A-test. Lotte Krijnsen stuurde haar Rosenstolz N.O.P. (v. Rotspon) naar de zege met 71,556%. Later op de dag was er ook nog een zege voor Annemarieke Nobel met Doo Schufro in Grade I (72,917%), een tweede plaats (72,083%) voor Demi Haerkens met EHL Daula II N.O.P. (v. Gribaldi) in Grade IV. Er was ook pech voor Britney de Jong. Die stond met Fleetwood RR (v. Zizi Top) aan kop in Grade V, maar bij de bittencontrole werd een wondje bij de mond geconstateerd en daardoor volgde uitsluiting.

Helaas telde de Grade III maar drie deelnemers waarvan de Portugese Inês Teixeira werd gediskwalificeerd omdat haar paard kreupel was. Nam niet weg dat Lotte Krijnsen een goede proef neerzette met Rosenstolz. De drie juryleden hadden hun percentages allemaal ronde de 71.50% en het totaal kwam op 71.556%. Anni Meijer scoorde met haar tienjarige Lusitano Istmo de Lyw 66.056%. Ook Grade I telde maar twee deelnemers, maar Nobel scoorde wel met afstand het hoogste.

In de beter gevulde Grade IV (zes deelnemers) won de Amerikaanse Kate Schoemaker met een vet percentage van 76,25% en werd Haerkens dus tweede met 72,083%. Haerkens had een lastige voorbereiding doordat ze in Doha twee dagen in het ziekenhuis lag met een infectie aan haar buik. Vierde werd Demi Uiijtewaal met Winando RFS met 71,435%. In Grade V (vijf deelnemers) werd de winst van De Jong dus doorgestreept, Esther van Rijswijk werd vierde (62.479%). In Grade II waren er geen Nederlandse deelnemers.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.