Ga naar hoofdinhoud

Lottie Fry verplettert concurrentie met bijna 81% in GPS

Charlotte Fry met Glamourdale Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De winst en een dik persoonlijk record waren zaterdagavond voor Charlotte Fry en de zwarte hengst Glamourdale (v. Lord Leatherdale). In de Grand Prix Spécial reden Fry en Glamourdale zich dik zes procent los van de concurrentie, in dit geval de Zweedse ruiter Patrik Kittel en Fuhur 6 (v. Fürstenreich). Fry's nieuwe GPS-record staat op 80,9797%.

Een paar weken geleden in Lier won Glamourdale met dik 78% de GPS, vandaag ging er nog een schep bovenop. De jury was unaniem en deelden direct bij het binnenkomen al negens uit voor het halthouden. Daarna volgden er nog meer, onder meer voor wissels en passage-onderdelen. Er verschenen zelfs enkele tienen op het protocol: voor een drafappuyment, een galop appuyement en de uitgestrekte galop. Alleen de uitgestrekte stap werd iets zuiniger beoordeeld.

Oatley derde

Achter Kittel, die naar 74,277% reed, was de derde plaats voor de Australische Lyndal Oatley en haar KWPN-merrie Elvive (v. Tuschinski). Deze combinatie kwam uit op 73,191%. De Nederlandse combinaties Lynne Maas met Eastpoint (v. Westpoint) en Tommie Visser met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) bleven net onder de 70% steken. Zij werden respectievelijk achtste en negende.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook