Ga naar hoofdinhoud

LT-zege en persoonlijk record voor Jonna Schelstraete en Sambuca

Jonna Schelstraete, hier met Alonzo.
Met een foutloze proef wist Jonna Schelstraete vandaag de Prix St. Georges in Breukelen op haar naam te schrijven. Met de pas achtjarige Sambuca (v. Sir Oldenburg), die Schelstraete in mede-eigendom heeft met Sjef Janssen, werd 69,21% genoteerd. Deze score was naast het oranje lint goed voor een persoonlijk record van de combinatie.

Schelstraete vertelt tevreden over haar proef: “Ik heb lekker gereden en de jury was enthousiast. De wissels en het uitstrekken in draf en galop leverden hoge cijfers op. Door een voorbijkomende motor vlak voor de linker pirouette, was ik zelf iets afgeleid. Dat bleek onnodig en een volgende keer laat ik me zeker niet meer onnodig uit m’n concentratie brengen.”

Junioren

Bij de junioren was Nederlands kampioene Lisanne Zoutendijk, die deze wedstrijd gebruikte als oefenrondje voor haar start volgende week op Geldrop Hippique, oppermachtig. Met Ringo Star, afgelopen zomer goed voor teamzilver op het EK in Vidauban, behaalde de 17-jarige amazone de winnende score van 71,01%.

ZZ-Zwaar

Voor de deelnemers in het ZZ-Zwaar stond één proef op het programma. Nicoline van Dantzig mocht voor haar verrichting met Lord Loxley-nazaat Brooklyn het oranje lint in ontvangst nemen. De combinatie was goed voor een score van 63,43%. De flexchair-trainer moest die plek wel delen met Paulette Kral, die haar zevenjarige Daniquette naar exact hetzelfde percentage van 63,43 reed.

Young riders

Marjan Hooge domineerde deze leeftijdscategorie. Met Jazz-zoon Jive reed Hooge de winnende score van 68,33% bijeen. Daarnaast reed de amazone Fulltime, haar EK-paard bij de junioren, met een score van 61,89% naar de derde plaats. Daartussen, op de tweede plaats met 67,32%, eindigde Laura Quint met KWPN-hengst Velazquez, die recent succesvol de overstap naar de young riders maakte.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.