Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas domineert in Werkendam

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Lynne Maas was in de winningmood zaterdag op de subtopwedstrijd op haar thuisbasis, De Seleviahoeve in Werkendam. Ze bezette plaats één en twee in de Grand Prix en ook de zege in de Prix St. Georges trok ze naar zich toe. Maas heeft het een tijdje rustiger aan moeten doen door een gebroken vinger, maar was nu weer terug in de ring.

“De breuken in mijn vinger zijn ingevuld, maar nog niet uitgehard. De dokter zei dat ik mocht proberen om mijn vinger te belasten. Nou dat hoef je mij geen twee keer te zeggen. Ik had meteen bijgeschreven in Werkendam. Volgende week is het NK, dus ik wilde graag even kijken hoe het met mijn vinger ging en hoe de paarden waren. Het doel voor de proeven was om rust te bewaren en dat is gelukt. Nu nog de puntjes op de i richting volgende week”, aldus Lynne Maas.

Voor Van Lieren

De Grand Prix schreef Maas op haar naam met Uranium W (v. Metall) met 69,85%. Ze volgde op de tweede plaats met Zamora (v. Krack C) met een score van 68,90%.
Met Jazz-dochter Electra won ze de Prix St. Georges met 71,18%.
Hier werd ze gevolgd door haar partner Laurens van Lieren. Hij zadelde Dutch Design (v. Vivaldi) en reed naar 68,09%.
Sylvia van den Broek reed ook een thuiswedstrijd en werd derde met Selevia’s Champion (v. Tuschinksi) met 66,71%.

Groot gat

In de Intermédiaire I sloeg Britt van de Wouw een groot gat naar de overige deelnemers. Ze won de rubriek met Icci’s Cerise (v. Santano) met 68,29%. Op bijna 5% afstand volgden Jacqueline Wildemans en Caliber (v. Vivaldi) met 63,82%.

Ferro-nazaten

Benjamin Maljaars won met Vonkenstein (v. Ferro), waarmee zijn werkgever Laurens van Lieren ook uitkomt in de Grand Prix, de eerste proef van het ZZ-Zwaar met 64%.
In de tweede proef won Deborah Dollee. Met Ailibi (v. Ferro) noteerde ze een score van 66%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees woensdag meer in de Paardenktant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook