Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas: ‘Ze deed er elke dag een schepje bovenop’

Exclusief
Lynne Maas met Fantastique. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ze kwam om te winnen met Fantastique (v. Vivaldi). En na de PSG en de Inter I schreef Lynne Maas in Zeeland ook de kür op muziek van de Lichte Tour op naam, met bijna 75%. Haar grote merrie is de afgelopen twee maanden enorm gegroeid, verteld Maas: "We zijn thuis bezig met de piaffe en de passage en ze is daar zoveel sterker van geworden, niet normaal!"

“Dinsdag waren we al in Zeeland,” vertelt Maas “en ze was zo vreselijk fit dat ik er na een uur maar af ben gestapt omdat het toch geen nut had. Woensdagochtend is ze daarom een half uur aan de longe geweest om haar ei kwijt te raken en daarna was het goed. ‘s Middags kon ik er weer alles mee.”

“We hadden in de PSG woensdag nog een paar kleine foutjes, maar toen liep ze al heel fijn. Ze deed er gewoon elke dag een schepje bovenop!” Maas won donderdag de Inter I met een ruime marge en nam vandaag zelfs 4,5 % voorsprong op de naaste concurrentie. “Ik had het wel gehoopt, ik wilde winnen en dat is ook gelukt. Dat is gewoon fantastich, Fantastique heeft zo haar best gedaan en geen enkele grote fout gemaakt in die drie dagen. Vandaag was het echt nog beter, ze was niet moe. Ze heeft een hele goede instelling.”

‘Enorm gegroeid’

Fantastique meet 1m80 en is inmiddels negen jaar oud. “Op Jumping Amsterdam jureerde Janine van Twist ook en zij merkte toen op dat het heel goed was, maar nog wat groenig. Ik vond dat wel wat meevallen, maar nu we twee maanden bezig zijn met piaffe en passage zie ik echt een groot verschil.  Ze is nu veel beter naar boven, houdt het heel makkelijk vol. Ze kan op een dubbeltje een pirouette draaien nu. Het is zo’n groot paard en ze is op twee pinken te rijden. Het kost helemaal geen moeite, ze is geen slungel meer maar wordt nu een volwassen paard. Er is misschien wel 100 kilo aan spieren bijgekomen, het is niet normaal wat een groei ze heeft doorgemaakt. En dan ga je dus bij dezelfde jury van 72 naar 78 procent!”

Internationaal starten

Maas is van plan om Fantastique vooral internationaal mee te nemen, zolang ze haar nog ter beschikking heeft. “De bedoeling is uiteindelijk wel dat ze verkocht wordt. Ze hoeft niet op concours om beter te worden en dan train ik liever ik thuis door en rijd ik af en toe een internationale wedstrijd met haar. Het plan is om Elektra nu ook internationaal mee te gaan nemen in de Grand Prix en dan rijd ik in de Lichte Tour met Fantastique op die wedstrijden. En ondertussen trainen we rustig verder richting GP” vertelt Maas enthousiast.

 

Bron: Horses.nl

Lees ook: Hattrick voor Lynne Maas in Zeeland

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook