Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte: ‘Blij dat we ’t op een WK ook kunnen’

“We hebben er hard voor gewerkt en als je dan met een nagenoeg foutloze proef de baan uitkomt, geeft dat een goed gevoel”, zegt Madeleine Witte als zij namens Team NL het spits heeft afgebeten.

“In de piaffes had Cennin wat meer bovenin kunnen blijven, maar we hadden een hele goede galop- en staptour. Cennin gaf het gevoel zoals Cennin kan voelen. Ik ben ben blij dat ik heb laten zien dat we dat hier, op een WK, ook kunnen.”

‘Druk is best groot’

Voor haar eerste WK-deelname had Madeleine wat spanning gevoeld. “De druk is best groot. Dan ben ik heel tevreden als we hier zo rond kunnen rijden.”

Mentaal steeds sterker

Om zich voor te bereiden op die eerste start op het allerhoogste niveau had Madeleine Witte eigenlijk niks bijzonders gedaan. “Ik word mentaal steeds sterker. Dat móet ook wel, in de topsport. Ik had vanmorgen echt zin om te rijden. En eenmaal in de ring heb ik de spanning en alles erom heen niet meer in de gaten. Dan ben ik gewoon lekker met m’n paard bezig.”

Gentleman

Cennin heeft zich bij zijn WK-debuut voorbeeldig gedragen. “De mensen van de luchtvaartmaatschappij noemden hem al ‘the gentleman’, zo braaf was hij geweest. Van de week voelde hij al lekker fit aan en zo was hij ook in de proef. En nu óp naar de Special. En natuurlijk m’n teamgenoten aanmoedigen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook