CHIO Rotterdam: Peters verslaat Scholtens - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

CHIO Rotterdam: Peters verslaat Scholtens

Update
Steffen Peters en Rosamunde. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Een spannende ontknoping van de driesterren Grand Prix op CHIO Rotterdam. Na een knappe proef stond Emmelie Scholtens met Apache enige tijd aan kop. Uiteindelijk was het Steffen Peters die met zijn jonge merrie Rosamunde Scholtens voorbij reed. De Amerikaanse amazone Allison Brock werd met Rosevelt derde. Madeleine Witte-Vrees eindigde met Cennin op de vijfde plek en bleef daarmee Adelinde Cornelissen met Aqiedo nipt voor.

De negenjarige merrie Rosamunde van Steffen Peters blonk uit in lichaamsgebruik en gewichtsopname met de achterhand. Een paar weken geleden in Roosendaal zaten er nog een paar fouten in de Grand Prix, maar in Rotterdam lukte alles in hun constante proef. Met een score van 75.920% schreef de Amerikaanse ruiter de overwinning op zijn naam.

Emmelie Scholtens reed een topproef zonder fouten. Apache was geconcentreerd en hinnikte niet één keer toen hij zich tussen de witte hekjes bevond. Het publiek keek doodstil naar de verrichtingen van de twee. Aangemoedigd door Hans-Peter Minderhoud, Edward Gal en vriend Jeroen Witte reed de amazone naar 75.780%, goed voor een knappe tweede plek.

De Amerikaanse Allison Brock legde beslag op de derde plek door 73.860% bij elkaar te rijden. De Zweedse Therese Nilshagen werd met Dante Weltino OLD vierde met 73.500%.

Madeleine Witte-Vrees reed een goede proef. Het duo heeft duidelijk aan expressie gewonnen en Cennin blonk uit in stap. De score werd gedrukt door een foutje in de tweeërs en een grote fout in de tweede pirouette. Cennin viel uit de galop. De score van 72.240% en een vijfde plek zal daarmee niet helemaal zijn waar Witte-Vrees, in aanloop naar de Olympische Spelen, op had gehoopt.

Adelinde Cornelissen kwam met Aqiedo na Madeleine in de baan en deed niet veel voor haar onder. Aqiedo stond er super aan en toonde zich opvallend in de passage-onderdelen. Ook de piaffe is sterk verbeterd. Hier en daar was de groenigheid in de proef te zien, zoals scheef ingezette pirouettes. Af en toe werd Aqiedo wat kort in de hals. Uiteindelijk was hun verrichting goed voor 72.140% en een zesde plek.

Marlies van Baalen reed met Zinidi een knappe proef. De Gribaldi-nakomeling trok er goed aan en liep oplettend maar toch ontspannen door de baan. In de piaffes doet de nu 12-jarige hengst nog wat groen aan maar hij scoorde goed op de mooie serie om de twee passen en ook met de uitgestrekte stap verdiende hij punten. Op het scorebord verscheen uiteindelijk een percentage van 69.180%.

Jill Huybregts reed met Zamacho Z tussen het internationale geweld geen onverdienstelijke proef. Met een paar kleine foutjes in de proef, waar haar Rousseau-nakomeling soms wat meer op lengte mocht blijven, kwam de score uit op 68.060%.

Patrick van der Meer reed een teleurstellende proef. De ruiter die stiekem had gehoopt in de buurt van een ticket voor Rio te komen maakte met Zippo veel fouten. Bij de eerste piaffe was er een grote communicatiestoring, beide series gingen de mist in en er zat een fout in zijn tweede pirouette. Het resultaat: 66,180 procent.

Katja Gevers reed een nette proef zonder grote fouten, waarbij Thriller vaak nog wat weinig over de rug was. 69,980 procent leverde hun rit op, de scores bij juryleden liepen erg uiteen

Bekijk hier het interview met winnaar Steffen Peters:

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor alles over het CHIO in Rotterdam. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook