Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte: ‘Die smile krijg je niet meer van m’n gezicht’

Exclusief
Madeleine Witte Vrees met CenninFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Witte en haar pas tienjarige Cennin (v. Vivaldi) waren vandaag in onbetwiste topvorm. De combinatie presteert nu ruim een jaar op Grand Prix niveau en blijft zich maar verbeteren. Vandaag schoten ze Edward Gal en Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) en Hans Peter Minderhoud en Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) voorbij. "Ik kan bijna maar één ding uitbrengen: wát een wereldpaard" reageert ze dolgelukkig.

“Dit is bijna gewoon wennen! Niet normaal! De smile op mijn gezicht komt er niet meer vanaf  vandaag, echt gaaf!” Madeleine Witte komt woorden tekort om haar gevoel over Cennin te uiten. Apetrots is ze op haar voshengst. “Wat er de rest van dit weekend ook gaat gebeuren, mijn weekend kan nu al niet meer stuk. Als Cennin zondag goed loopt ben ik tevreden, ongeacht op welke plaats we zondag eindigen” vertelt de amazone.

‘Strijd om titel wordt spannend’

De hengst loopt pas een jaar op Grand Prix-niveau en verbetert zich gestaag: de bespiering wordt zichtbaar mooier, de kracht groter en de geslotenheid en gedragenheid vermeerderen. Cennin liep in Ermelo een bíjna smetteloze proef, op één foutje in de tweeërs na. “Dat was een foutje van mezelf. Maar verder is hij al zó safe. Hij heeft echt een gouden karakter, elke dag dat ik erop zit is het genieten.” Witte wil zéker proberen zondag haar koppositie vast te houden, maar ook als het niet lukt vindt ze dat niet erg. “Als Cennin maar goed loopt. Hij is in topvorm, maar ook Hans Peter en Edward zijn beide klasse ruiters en zullen zeker om de titel gaan strijden.”

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook