Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte tijdelijk uit Olympisch kader gezet

Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Madeleine Witte-Vrees is uit het Olympisch kader dressuur gezet omdat zij zich niet heeft gehouden aan de deelnemingsovereenkomst van de KNHS. "De sanctie geldt tot 1 januari 2017", vertelt Charlotte Gunnink, persvoorlichter van de KNHS. 

In de deelnemingsovereenkomst van de KNHS staat onder andere dat de kaderleden zich moeten houden aan de gedragscode en zich moeten opstellen als ‘ambassadeur’ van de KNHS.

Als onbehoorlijk gedrag naar buiten toe geldt elk optreden van de deelnemer in woord, geschrift of daad, waardoor de belangen van de KNHS en / of haar sponsors en / of collega kaderleden worden geschaad, dan wel aan de sport in het algemeen afbreuk wordt gedaan.

Olympische Spelen

Het gaat om uitlatingen van Madeleine Witte-Vrees naar aanleiding van het optreden van Adelinde Cornelissen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Madeleine Witte: “Ik ben toen gebeld door een journalist en heb antwoord gegeven op zijn vragen. Dat had ik niet moeten doen en daar heb ik ook spijt van.”

Gele of rode kaart

Echtgenoot Nico Witte vindt wel dat de KNHS beter eerst een gele kaart had kunnen uitdelen, in plaats van direct de rode te trekken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

8 reacties op “Madeleine Witte tijdelijk uit Olympisch kader gezet

 • Irene

  Ben benieuwd hoe schokkend die uitspraken geweest zijn. Heb er zelf niks van gezien, of misschien wel, maar niet begrepen dat het schokkend was.

 • Lineke

  De uitspraken vond ik niet schokkend, maar eerder niet passend. Al ben je reserve ruiter en heb je ervoor gekozen om niet naar Rio af te reizen, dan ben je nog steeds onderdeel van het team.

 • Dick de Jong

  De uitspraken waren een tikkeltje onsportief maar vind de reactie van het KNHS hierop rijkelijk laat

 • Josta steenbekkers

  Pffffffffff er is toch vrijheid van meningsuiting. Ik geef Madeleine gelijk en ze heeft helemaal gelijk als ze zegt dat een paard van 19 niet op de olympische spelen als betrouwbare factor kan worden gezien. heel frustrerend als je dan ook nog mee moet doen aan poppenkast waar je het niet mee eens bent. Accepteer toch dat er mensen zijn met andere meningen.

 • Martha

  Ik heb het in de aanloop naar Rio al eigenaardig gevonden, dat Madeleine op het laatste moment af haakte. Misschien had men toen geen goede keuze gemaakt en deze dame niet moeten selecteren. Jammer, want Emmelie Scholtens of een andere ruiter/amazone had misschien wel kunnen schitteren in Rio.
  Zelf afhaken en dan negatief commentaar leveren op Adelinde Cornelissen vanaf de zijlijn is onsportief, onredelijk en onsympathiek.
  De reactie van de KNHS is wellicht erg laat, maar de beslissing zal na ampele overwegingen zijn genomen. Reflectie kost nu eenmaal tijd.

 • eddy crul

  17 jaar geleden maakte ik kennis met de nationale dressuurfederaties die actief zijn onder het FEI. Voornamelijk in België maar ook in Nederland. De scheefgegroeide situaties en toestanden die ik daar tegen ben gekomen zijn ontelbaar. En dan wil ik nog zwijgen over de mentaliteit en de onaanvaardbare vriendjes politiek in de toplaag . Hoe meer ik de KNHS volg hoe meer ik de indruk krijg dat zij met ongehoorde maatregelen haar macht wil vergroten. Als zich dat uitbreidt naar de federaties in andere landen(en die kans is groot) dan wordt de FEI dressuurwereld een dictatuur. Waar een kleine toplaag en topleden alle profijt en voordelen voor zich houden en de grote ledenmassa nog enkel mag meebetalen maar voor de rest moeten ze braaf zijn en zwijgen. Zoals nu in dit geval Madeleine Witte-Vrees moet zwijgen. Persoonlijk vind ik dit schandalig en dit is een slechte trend die zich voordoet in de KHNS. Trouwens wat is het verschil tussen iemand die zijn gedacht zegt, en iemand die het zelfde denkt maar zwijgt?? vr ec

 • willem veldkamp

  ik vind de sanctie weliswaar een beetje laat maar ok soms hebben dingen tijd nodig ik vind het nog erg mild ze is erg onsportief en straalt dit ook erg uit niet alleen op of met de spelen !!!! ook op andere wedstrijden schorsing van twee maanden waarin ook nog eens weinig of geen belangrijke wedstrijden zijn stelt niks voor het had minstens tot en met de volgende spelen moeten zijn !!!! dit is een lachertje

 • iris

  Hoezo Willem straalt ze dat uit op andere wedstrijden. Wat een rare opmerking. Ken jij haar dan persoonlijk???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook