Ga naar hoofdinhoud

Maracaná wint A-rubriek bij herstart dressuursport

Maracaná (Millennium x Lord Loxley) - Foto: Equitaris/Wegener

In het Duitse Wartenberg-Angersbach vond gisteren de eerste dressuurwedstrijd sinds de coronacrisis plaats. Bekende gezichten kwamen aan de start zoals Dorothee Schneider die won in de S***. Opvallend was de zege van Maracaná (Millennium x Lord Loxley I) in de klasse A (vergelijkbaar met L1). De hengst werd in februari nog de ring uit gestuurd tijdens de sporttest.

De vijfjarige Millennium-zoon Maracaná was vorig jaar de topper van de sporttest en slaagde met vlag en wimpel voor de 14-dagentest. In februari werd hij de ring uitgestuurd in de sporttest nadat hij ongehoorzaam was onder zijn amazone Lena Waldmann. In een verklaring zei eigenaar Gestüt Bonhomme destijds dat de opgave van de proef te zwaar was voor de hengst en dat hij meer tijd nodig had.

Winst met 8,80

Die tijd heeft de Westfaalse premiehengst gekregen en dat pakte goed uit op de dressuurwedstrijd Wartenberg-Angersbach. Onder Lena Waldmann liep Maracaná naar de overwinning in de dressuurpaardenproef klasse A. Het paar kreeg van de jury 8,80 punten. De vierjarige Trakehner hengst Ganderas (Banderas x Hofrat) werd tweede onder Heinrich Damian Brähler. Het paar scoorde 8,60.

Inter A voor Schneider

In de zwaarste klasse donderdag, de Inter A, won Dorothee Schneider op de Oldenburger hengst Don Cismo. De dertienjarige Diamond Hit-zoon, die ook al overwinningen in de Grand Prix achter zijn naam heeft staan, kreeg van de juryleden 73,991%.

KWPN’er Grey Flanell

Schneider pakte ook de derde plaats met Louisdor-finalist Quantum Vis MW (v. Quaterback). Het paar scoorde 70,746%. Tweede in de rubriek werd Katrin Burger met de zeventienjarige Salazar (v. Sandro Hit) met 71,579%. Op de vierde plaats eindigde Lena Walmann op de in Duitsland goedgekeurde KWPN’er Grey Flanell (v. Gribaldi). Zij kregen 70,614%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook