Ga naar hoofdinhoud

Marc Peter Spahn wint Grand Prix voor volle Eurohal

Ekwador

Op 27 december zijn voor een goed gevulde Eurohal in Zuidbroek, tijdens Indoor Groningen, de Nationale dressuurwedstrijden verreden in de klasse ZZ Licht tot en met de Grand Prix. Marc Peter Spahn won zowel de Grand Prix als de kür, Christa Larmoyeur was de beste in de Lichte Tour en Vai Bruntink won beide ZZ-Z proeven.

De Belg Marc Peter Spahn reed de olympische dressuurhengst Ekwador (v. Heraldik xx) naar twee overwinningen. Spahn heeft de hengst sinds november in training, nadat een klant van hem het paard kocht van de Poolse amazone Katarzyna Milczarek. In de Grand Prix scoorde de combinatie 65.39% en in de kür 71.625%. In beide rubrieken werd de Britse Alexandria Barr met Romanoff tweede. De 23-jarige Barr heeft de Jazz-zoon geleased van Vai Bruntink en traint regelmatig bij Sjak Laarakkers. Marjan van der Jagt werd met Jager’s Radetzky (v. Houston) derde in de Grand Prix (63.83%) voor de in Nederland woonachtige Fransman Sebastien Duperdu op de Gribaldi-zoon Passe Partout (61.13%). In de kür waren die rollen omgedraaid.

Christa Larmoyeur won met de imponerende Uphill-zoon Aston Martin NL de klasse Lichte tour en Lichte tour Kür op Muziek. In de Prix St Georges scoorden ze 71.75%, in de kür 73.458%. Vai Bruntink werd tweede in de eerste proef met Pavo’s Babushka (v. Universeel), maar startte niet in de kür. In de vrije proef eiste Femke Beljon de tweede plaats op met de merrie Zoraïda (v. Painted Black).

In de klasse ZZ Zwaar en Kür op Muziek was Vai Bruntink met Chardonnay oppermachtig. Met de ruin van Winningmood won ze de volgende dag ook nog het KNHS/Subli Kampioenschap bij de zesjarigen.

De klasse ZZ-licht pakte de achttienjarige Elise Kranenburg met Pina Colada de dubbele overwinning.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook