Ga naar hoofdinhoud

Marian Dorresteijn: ‘Vertrouwen winnen en kilometers maken horen erbij’

Marian Dorresteijn met Enjolien. Foto: Foto4U

Marian Dorresteijn en Enjolien (v. Jazz) staan geregeld bovenaan in de uitslagen en ook vandaag waren ze de beste. Op de Subtopwedstrijd in Putten reed Dorresteijn haar eigengefokte elitemerrie met 64,21% en 65,50% twee keer naar de winnende score in het ZZ-Zwaar.

“Het was de eerste buitenwedstrijd en Enjolien vond de baan heel erg spannend. Dat is ook wel een beetje haar karakter en misschien inherent aan haar afstamming”, vertelt Marian Dorresteijn lachend over haar Jazz-merrie. “Het waren twee proeven met hoogtepunten en missers. We hadden achten maar ook een één.”

Alle vertrouwen

Voorlopig ligt de focus van Dorresteijn met Enjolien op het maken van kilometers. “Het is een hele leuke en fijne merrie en ik heb thuis heel veel plezier met haar. Enjolien heeft drie goede gangen, veel souplesse en doet altijd haar best”, looft Dorresteijn de negenjarige merrie. “Ze vindt het in de ring nog spannend maar blijft toch doorgaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het met wat meer kilometers een heel fijn wedstrijdpaard gaat worden.”

Opbouwen

“Het zijn nog geen megascores maar daar zijn de proeven ook nog niet naar. Maar eigenlijk vind ik dat helemaal nog niet zo erg”, bekent Dorresteijn. “Een paard opbouwen, het vertrouwen winnen, dat hoort er allemaal bij.”

Hoger niveau

Dorresteijn fokte de NMK-merrie Enjolien uit de Ulft-dochter Spirea, de volle zus van Habibi die onder Marlies van Baalen Europees goud won bij de young riders. Enjolien bracht zelf drie veulens waarvan Dorresteijn de driejarige Kameraad (v. George Clooney) nog in haar bezit heeft. Met Enjolien hoopt de veelzijdige paardenvrouw straks weer aansluiting te vinden op het hogere niveau. “Dat is zeker het doel en Enjolien wordt door de juryleden positief ontvangen. Het plan is om voor de kilometers nog een paar keer ZZ-Zwaar te starten en zodra het iets safer is over te stappen naar de Lichte Tour. We gaan kijken hoe ver we kunnen komen.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Mark van de Donk maakt geslaagde rentrees: ‘Vooral bezig met morgen’
Joyce Heuitink: ‘Nooit gedacht dat ik na Wup nog zo’n paard zou vinden’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook