Ga naar hoofdinhoud

Marian van Calker-Staal naar overwinning in ZZ-Zwaar

Blij verrast was Marian van Calker-Staal vanmiddag toen ze zag dat ze het ZZ-Zwaar in Sonnega won. Met 62,86% wist de amazone uit Slochteren met haar Salva’s Florianthe (v. Samber) Hergen van Hall en Carera (v. Sorento) nipt voor te blijven. Bij de Young Riders ging de overwinning naar Robin Bernoski die Clever naar 64,47% stuurde en daarmee Richella Hertsig (62,85%) en Resonanz voor wist te blijven. Bij de Junioren ging Kiki van Houten met Ike (v. Kasparow) aan de leiding (69,19%), in de Lichte Tour waren er oranje linten voor Bennie van Es met Maurits van Nassau (v. Willem van Nassau) (66,36%) en Hennie Roffel met Arcadia's Ziron (69,43%).

Marian van Calker-Staal reed naar eigen zeggen een fijne proef, “maar ik had nog wel een storing in mijn serie. Mijn zigzag-appuyementen en pirouettes gingen wel erg goed. Dat zijn denk ik onze sterkste punten. Ik had op basis van eerdere wedstrijden nu geprobeerd Florianthe wat meer over de rug en losser voor te stellen, en daar heb ik met Christa (Larmoyeur, red.) de afgelopen weken ook op getraind. Dat ging nu erg goed, alleen mocht Florianthe nu net wat meer bergop blijven. Dat proberen we dan weer de volgende keer.”

Overstap Lichte Tour

Van Calker-Staal heeft inmiddels negen winstpunten in het ZZ-Zwaar en hoopt de volgende keer haar tiende winstpunt te behalen zodat ze daarna de overstap kan maken naar de Lichte Tour. “Florianthe is er klaar voor en dit paard is ook al wat op leeftijd dus ik wil er eigenlijk nu gewoon voor gaan.

Winnend debuut Van Houten

Kiki van Houten, die de Junioren proef op haar naam schreef, debuteerde met Ike in Sonnega. Twee weken geleden reed ze haar eerste Z wedstrijd bij de paarden. Daar haalde ze meteen drie winstpunten waardoor ze Junioren mocht starten.  Ze heeft zich ingeschreven voor Sonnega, maar kwam op een wachtlijst terecht. Toen ze in Rome was met school, afgelopen week, kreeg ze te horen dat ze mocht starten. Alleen vrijdag en zaterdag kon ze nog trainen. Ike, haar 11 jarige Trakehner ruin, die tot twee jaar geleden nog een eventer was, deed heel erg goed zijn best. “Ik kan altijd op hem rekenen”,  zei Kiki blij bij het horen van haar resultaten. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd! Eerst nog een wedstrijd bij de pony’s volgende week, maar dan is er alweer een junioren wedstrijd, leuk!”

 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook