Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten knalt met ruim 74% naar Olympisch kader-score

Update
Marieke van der Putten met Zingaro-Apple. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Met Marlies van Baalen, Emmelie Scholtens en Marieke van der Putten op de startlijst beloofde de Grand Prix-kadervormingswedstrijd op papier al een spannende strijd te worden. Alle drie de amazones wisten naar een Olympisch kader-score te rijden, maar met 74,10% trok Marieke van der Putten met Zingaro-Apple (v. Painted Black) - met een fraaie cijferlijst en negens voor de piaffe - aan het langste eind. 

“Ik ben helemaal happy en dolgelukkig met de progressie”, vertelt Marieke vlak na de prijsuitreiking. “Zingaro was na het NK niet meer mee geweest en hier in Geldrop was het best een kijkerige wedstrijd voor hem. De oefeningen kent ie, dat is geen probleem. Maar hij bleef heel goed bij de les en dat is het allerbelangrijkste voor dit paard. Hij blijft me steeds weer verbazen.”

De tweede Grand Prix-start van Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Broere Westpoint (v. Jazz) leverde al weer een hogere score op dan de 71,55% op hun debuut vorige week. De herenigde combinatie liet nu een Olympisch kader-score van 72,233% noteren. Marlies van Baalen en Ratzinger (v. Ricardos) sloten aan op de derde plaats. Met een 9 voor de uitgestrekte draf en meerdere achten was het resultaat een Olympisch kader-score van 71,267%. Marieke van der Putten reed de grote merrie Ambria (v. OO Seven) naar een B-kaderscore van 69,90% en de vijfde plaats.

Het klassement werd gecombineerd met een drietal U25-combinaties. In deze leeftijdscategorie zette Anne Meulendijks met haar United-zoon MDH Avanti de hoogste score op de borden. De score van 70,504% leverde de vierde plek op.

Zoutendijk en Van Esch verdelen prijzen

De gecombineerde rubriek Intermédiaire I en II kwam op naam van Lisanne Zoutendijk. De young rider reed haar Jazz-zoon Kostendrukkers Watteau naar 69,035%. De hoogste Inter II-score werd neergezet door Petra van Esch. Zij maakte in Geldrop na lange tijd haar rentree in de Nederlandse ring. Met haar eigengefokte Fido Dido (v. Florencio) kreeg ze een foutje in de eners. De verder foutloze proef leverde een score van 68,553% op, wat door de gecombineerde rubriek de tweede plaats betekende. Joyce Lenaerts sloot aan op de derde plaats. Ze werd voor haar Inter I-proef met de zevenjarige Voice-zoon Euro beloond met 68,333%. Hoofdjury Janine van Twist zag in dit duo de winnende combinatie.

Unanieme zege voor Van Es

In het ZZ-Zwaar was Saskia van Es met haar Elastico (v. Johnson) de beste. De amazone reed de stoere AES-hengst met 69,714% naar een unanieme zege. Gisteren trok Petra van Esch met Fiji – een volle broer van haar Zware Tour-paard Fido Dido – aan het langste eind en werd Van Es tweede. Nu waren de rollen omgedraaid en moest Van Esch met een score van 68,143% aansluiten achter Van Es. Mandy Wilms en El Ganador (v. Estobar) behaalden net als gisteren de derde plek. Vandaag liep het duo een aantal kostbare fouten op waardoor de score bleef hangen op 65,286%.

Klik hier voor de uitslagen van de Grand Prix en GP U25.

Klik hier voor de uitslagen van de Intermédiaire I/II.

Klik hier voor de uitslagen van het ZZ-Zwaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook