Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten wint met A-kaderscore

Marieke van der Putten met Ambria. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedtrijd in Utrecht stond de Grand Prix in het teken van kadervorming. Marieke van der Putten reed Ambria (v. OO Seven), na de internationale A-kaderscore vorige maand op Jumping Indoor Maastricht, vandaag met 72,03% opnieuw naar een A-kaderscore waarmee opname in het hoogste kader in zicht komt.

“Ondanks dat ik niet met een fijn gevoel de baan uitkwam ben ik heel blij met met resultaat”, vertelt Marieke van der Putten die momenteel met de grote OO Seven-merrie deel uitmaakt van het B-kader. “Doordat de ring wat dicht langs de muren lag, vond Ambria het spannend in de baan. Ze hield zich wat in waardoor ik er flink aan moest rijden. We hadden helaas ook nog twee fouten. Voor de inzet van een pirouette viel ze stil en de laatste lijn piaffe/passage-lijn was een beetje rommelig, echt zonde. Gelukkig was het totaalbeeld wel mooi, daar scoort Ambria echt mee.”

B-kaderscores

Jeannette Haazen met Dabanos D’04 (v. Abanos) en Emmelie Scholtens met Broere Westpoint (v. Jazz) reden dezelfde B-kaderscore van 70,40% bijeen en deelden zodoende de tweede prijs. Met een B-kaderscore van 70,03% eindigde Adelinde Cornelissen met haar Jazz-zoon Zephyr net buiten de prijzen.

A-kaderscores U25 voor Huijbregts en Nieuwenhuis

Net als de Grand Prix voor senioren was de Grand Prix U25 aangewezen voor kadervorming. Jill Huijbregts en Eventz Zamacho Z (v. Rousseau), de reservecombinatie van het EK U25 in Hagen afgelopen zomer, wonnen de rubriek. Het resultaat van 70,12% was goed voor een A-kaderscore. Het gouden young riders-duo Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene (v. United) reden hun eerste kadervormingswedstrijd. De score van 69,73% leverde het rode lint en eveneens een A-kaderscore op.
Sanne van Grotel en Debora Pijpers lieten een B-kaderscore noteren. Van Grotel stuurde Lord Of Rock (v. Lord Sinclair II) naar 68,95% en de derde plaats. De proef van Pijpers en Blof (v. Uptown) werd beloond met 67,36% waarmee het duo als vierde eindigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Ticket Jumping Amsterdam voor Marlies van Baalen

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.