Ga naar hoofdinhoud

Marjan Hooge: ‘Overstap naar de U25 is een nieuwe uitdaging’

Marjan Hooge. Foto: Stegen.net
Op de Subtop-wedstrijd in Nijkerk eiste Diederik van Silfhout met de De Niro-zoon Dahlhoff de overwinning op in de Lichte Tour-rubriek, maar hij kreeg de nodige tegenstand van Marjan Hooge, die zowel het rode als witte lint in ontvangst mocht nemen. Volgende week rijdt de amazone haar eerste internationale wedstrijd bij de senioren en besloot daarom om haar Jazz-nazaten Eskara de Jeu en Ego Tripper Texel vandaag de ring in te rijden.

Dat pakte meer dan goed uit. De amazone behaalde met Eskara de Jeu een percentage van 68,92% en met Ego Tripper Texel kwam ze uit op 65,20%. “De laatste keer dat ik beide de ring in reed was op de internationale wedstrijd in Exloo, die in augustus samenviel met het Europees kampioenschap U25. Dit is mijn laatste jaar bij de young riders en omdat ik graag de overstap naar de U25 wil maken, heb ik ze een tijdje thuis gehouden en door getraind.”

Rustig rijden

Met de negenjarige Eskara de Jeu kreeg de amazone van één van de juryleden een score van zelfs 71,03%. “Afgelopen dinsdag heb ik een oefenrondje met haar gereden en toen merkte ik dat ik het ritme wat kwijt was na zo’n periode niet starten. Ik reed de proef wat te hard door en het doel voor vandaag was dan ook om rustiger te rijden. Dat lukte goed en er ontstonden geen grote fouten. De afwerking kan wel nog wat beter.”

Gehoorzaam

Daar waar de merrie foutloos bleef in de proef, slopen er bij haar halfbroer nog wel wat fouten in. “Je merkt dat Eskara net wat meer ervaring heeft in de proeven. Bij Ego liep ik tegen een storing aan in de serie om de drie. Hij wilde eigenlijk beginnen met de wissels om de pas. Dat kon ik voorkomen, maar desondanks kregen we een wiebeltje. Hij wil me nog wel eens de gek aansteken in de proef, vooral in de galop kan hij nog wel eens zelf iets gaan bedenken, maar vandaag stond hij er wat dat betreft goed en gehoorzaam aan. Ik had op een iets hogere score gehoopt, maar de voorbereiding kan nog beter.”

Nieuwe uitdaging

Hooge deed bij de junioren en young riders al de nodige internationale ervaring op, maar rijdt volgende week voor het eerst internationaal Lichte Tour. “Ik heb wel vaker nationaal Lichte Tour gestart, dat viel goed te combineren met de young riders”, licht ze toe. De amazone hoopt sowieso volgend voorjaar de overstap naar de U25 te maken. “Ik heb dat niveau nog nooit gereden. Het plan is om ze beide te gaan starten. Thuis pakken ze het goed op, maar in de ring moet het natuurlijk nog maar gebeuren. Ik heb er in ieder geval zin in, een nieuwe uitdaging!”

Van Silfhout maakt de dienst uit

Net als vorig weekend in Zevenaar was Diederik van Silfhout ’the man to beat’. Naast de Lichte Tour won hij ook beide ZZ-Zwaar-proeven, dit in het zadel van de Olivi-zoon Highfive. In de eerste proef reed hij een topscore van 72,50% bij elkaar en kwam in de tweede proef uit op 69,29%. Met zijn andere troef Hummer (v. Bodinus) eindigde hij in beide proeven op de vierde plaats. In de eerste proef werden de tweede en derde prijs weggekaapt door Brem Beers en Jesslin Galiart. Galiart eindigde in de tweede proef ook nog eens als tweede, net voor Iris Verheij.

Jacobi wint Grand Prix

In de Grand Prix werd de hoogste score bij elkaar gereden door Kim Jacobi en de zelf gefokte Prestige VDL-zoon Après Minuit. De amazone kwam met 64,87% heel blij de ring uit. Het oranje lint bij de junioren ging naar Nikita Kok en de Ragazzo-zoon Sandman, die eerder werd uitgebracht door Yoeki Bos. Zij behaalde een score van 65,56%.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.