Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk heerst in LT van Nijkerkerveen

Mark van de Donk, hier met Christon B Vosbergen. Foto: in2dressage
Op de nieuwe goed georganiseerde subtopwedstrijd in Nijkerkerveen, op het totaal verbouwde terrein van de familie Kraaij, was zaterdag de zege in de Lichte Tour voor Mark van de Donk. Hij won de proef met Christon B. Vosbergen en debuteerde daarnaast op hetzelfde niveau met Zoya Sollenburg, wat de vierde plaats opleverde.

“Het was niet de eerste keer dat we 68% haalden, maar ik merk wel dat hij steeds meer routine krijgt in de baan”, vertelt Mark van de Donk blij.
“Hij heeft zoveel vermogen  en wil zoveel doen in de ring, maar dat moet allemaal maar wel kloppen. Voor mijn gevoel lukte dat nu goed.”

Goeie kant uit
Er prijkte zelfs een negen op het protocol. “Ja, die kregen we voor een drafappuyement die dubbel telt, dus dat is mooi. Het is sowieso mooi als je gewaardeerd wordt op een onderdeel wat ook goed lukt. Zijn hele draftour is trouwens heel sterk. We gaan serieus de goeie kant uit en ik ben ontzettend blij dat het in de ring lukt waar we thuis aan gewerkt hebben. Het gevoel is echt goed.”

Toevoeging
Met Zoya Sollenburg maakte Van de Donk zijn debuut in de Prix St. Georges, nadat hij haar vorig jaar één keer in het ZZ-Zwaar gestart had. De combinatie werd vierde met ruim 63%.
“Onze start in het ZZ-Zwaar ging heel goed. Daarna heb ik haar thuis gehouden om goed door te trainen. Ze is al elite-preferent, dus dat ze nu ook scoort in de Lichte Tour is een hele mooie toevoeging voor haar. Het was een goeie start op dit niveau.”

Veulen
De Metall-dochter van Adri Zekveld kreeg een paar weken geleden nog een dochter van Fürstenball via embryotransplantatie.
“Het is de bedoeling dat ze nu verder doorgaat in de sport en dat ze wellicht nog meer veulens via embryotransplantatie zal geven. Voorlopig blijft ze bij mij. Het is natuurlijk leuk dat het met één paard goed gaat op dit niveau, maar het is nog fijner als het met meerdere paarden goed gaat en dat het door blijft lopen. Ik ben dan ook heel blij om er nog een paard op dit niveau bij te hebben”, besluit Van de Donk enthousiast.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.