Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk traint paarden bij Van Silfhout

Exclusief
Mark van de Donk, hier met Christon B Vosbergen. Foto: in2dressage

"De situatie is ideaal", vertelt Mark van de Donk enthousiast over zijn trainingswerkzaamheden bij Stal van Silfhout. "Ik kreeg vorig jaar Bon Jovi te rijden en dat ging super goed. De scores logen er niet om en op een bepaald moment bleek dat hij verkocht ging worden. En dat moment kwam heel snel".

“Dan maar weer een volgend project.” En zo ontstond de samenwerking met Van Silfhout, waar Van de Donk al eerder trainde. Op zijn eigen stal is de ruiter druk met lesgeven en rijden van zijn trainingspaarden. “Goede begeleiding is cruciaal en eigenlijk heb je daar constant een toeziend oog bij nodig. Mijn partner Robert-Roel (van den Bos, red.) is er thuis wel bij maar ik merkte dat ik toch vaker een trainer naast me nodig had.”

Meer begeleiding

Vervolgens kreeg Van de Donk het aanbod om bij Van Silfhout een aantal paarden te rijden en daarnaast met zijn eigen paarden meer begeleiding te krijgen. “We zijn het met een aantal paarden gaan proberen en onlangs hebben we dat uitgebreid naar een samenwerking voor halve dagen.” Van de Donk rijdt zo’n vijf paarden voor Van Silfhout en daarnaast staan twee van zijn eigen paarden gestald in Lunteren, waarmee hij in de training geholpen wordt door Van Silfhout.

Richting Grand Prix

“Van Silfhout heeft hele goede paarden staan en voor mij is het super interessant om zulke paarden te kunnen rijden en op concours te mogen uitbrengen. Die zijn momenteel nog vrij groen en worden straks op wedstrijd uitgebracht. Het idee is om ze naar de Subtop te trainen en uiteindelijk richting de Grand Prix.”

Selectiever

Op zijn eigen stal in Terschuur, op tien minuten afstand van Lunteren, heeft Van de Donk zijn eigen trainingpaarden gestald staan waaronder de Lichte Tour-paarden Christon B Vosbergen (v. Sandro Hit) en Charmingmood (v. Winningmood). “Het rijden bij Van Silfhout is fijn te combineren met mijn eigen bedrijf. Daarbij kan ik nu ook iets selectiever zijn. De samenwerking motiveert heel erg en ook op het persoonlijke vlak liggen we op één lijn.”

Reactie Van Silfhout

“Wij zijn heel blij met Mark”,  reageert Diederik van Silfhout. “Mark rijdt nu zo’n vijf paarden per dag en het is de bedoeling dat hij ze ook op concours gaat uitbrengen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook