Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk heer en meester in Lichte Tour

Mark van de Donk, hier met Duppie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de tweede dag van de Subtop-driedaagse in Houten afgelopen woensdag, kon Mark van de Donk wederom het oranje lint in de Lichte Tour in ontvangst nemen. Met de Dramatic-zoon Duppie kwam hij in de Prix St. Georges op dinsdag én de Intermédiaire I op woensdag op 73,14% uit. Tommie van Puijenbroek-Visser won de Grand Prix Spécial.

Voor Mark van de Donk was er in deze klasse nog meer succes, op beide dagen bezette hij met de Tuschinski-zoon MCvS Casino Royale de derde positie. Moest hij op de eerste dag Lynne Maas met Fantastique (v. Vivaldi) voor laten, was dat op de tweede dag Jonna Schelstraete met Grand Charmeur (v. Apache).

Chuppy Checker CI naar Grand Prix Spécial winst

Tommie van Puijenbroek-Visser reed in de Grand Prix van dinsdag 68,95% bij elkaar en kreeg van de juryleden als huiswerk mee te werken aan de gecontroleerde energie en de aanleuning. In de Spécial op woensdag was het gevoel volgens de ruiter veel beter, alleen ontstond er een storing in de galop. Met 68,14% voor zijn proef met Chuppy Checker CI (v. Osmium) mocht hij het oranje lint in ontvangst nemen.

Tweede winst voor Van de Bovenkamp

In de individuele proef voor young riders maakten Diana van de Bovenkamp en Zoë Kuintjes de dienst uit. Met Evita Ronia (v. Westpoint) von Van de Bovenkamp met 72,40%. Met haar andere paard Bensie (v. Johnson) eindigde ze op plaats vier met 67,16%. Kuintjes werd tweede met Primevall Brittsion (v. Sir Donnerhall) en vijfde met GG Desperado (v. Florencio). Lisanne Zoutendijk maakte de top drie compleet.

ZZ-Zwaar

Petra Verschueren-Tollenaar was in de ZZ-Zwaar de beste. Zij stuurde haar Golden Girl (v. Uphill) naar 64,48%.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook