Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk maakt geslaagde rentrees: ‘Vooral bezig met morgen’

Mark van de Don met Vivaldi. Foto: Shot Hippique/Robin Bouwer

Met de KWPN-hengst Charmingmood (v. Winningmood) en de ruin Zilleon (v. Welt Hit II) maakte Mark van de Donk vandaag op de Subtopwedstrijd in Putten na een lange wedstrijdpauze zijn rentree in de ring. Charmingmood liep naar de derde score van 64,78% in de Prix St. Georges en Zilleon won de Intermédiaire II met 67,06%.

Mark van de Donk reed Charmingmood vorig jaar in de VHO Trofee op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch en verscheen daarna niet meer in de ring. “Charmingmood trok er goed aan en na zo’n lange tijd was het een fijne proef”, vertelt Van de Donk tevreden over zijn rentree met de KWPN-hengst.

Mooi begin

Het duo liep nog enkele fouten op maar Van de Donk is vooral tevreden met het gevoel dat Charmingmood gaf. “Hij voelde heel goed, daar ben ik heel blij mee. En 65 procent is een mooi begin. Charmingmood doet eigenlijk alles van de Grand Prix en kan super goed piafferen en passageren. Om wat uren te maken en de afstemming te vinden blijven we voorlopig nog even in de Lichte Tour en dan stappen we straks een keer over naar de Zware Tour. Het doel voor nu was om zonder fouten de proef door te komen en dan kunnen we straks helemaal los”, vervolgt Van de Donk enthousiast over zijn plannen met de elfjarige hengst.

Iets meer gelaten

Ook de laatste wedstrijd van Van de Donk en Zilleon was een aantal jaar geleden. “Zilleon is een tijd door zijn eigenaar gereden en ik heb hem nu weer een half jaar op stal. Dat ging zo goed waarop we besloten hem weer mee op concours te nemen. Hij was een beetje heet in de proef en het mag nog iets meer gelaten. We hadden achten voor de piaffe en ik denk dat het straks een heel fijn paard voor de Grand Prix gaat worden. ”

Overstap

De succesvolle Subtopruiter reed eerder met Vivaldi (v. Jazz) in de koningsklasse. “Ik mis het Grand Prix rijden wel. Inmiddels heb ik een aantal paarden die klaar zijn voor dat niveau en besloot met Zilleon te beginnen. Hopelijk kan er straks in de ring een tandje bij en eigenlijk en ik meer bezig met morgen. Dat geldt voor allebei. De basis is goed en we gaan lekker kilometers maken. Daarna geven de paarden zelf aan wanneer ze klaar zijn voor de overstap. Beide trekken er super aan en ik heb er zin in om straks weer Grand Prix te rijden.”

Gouda wint Inter I

In de Intermédiaire I noteerde Kaylee Gouda de hoogste score. Zij reed Don Juan (v. Vivaldi) naar 66,76%. Wilma Wernsen en haar eigengefokte Estupendo (v. Ziesto)) volgden met 64,71% op de tweede plek.

Hoogste jeugdscore voor Van de Bovenkamp

Bij de jeugd beleefde Diana van de Bovenkamp een succesvolle generale voor CDI Zeeland Outdoor. De young rider reed haar merrie Evita Ronia (v. Westpoint) naar 68,60% en 67,72%. Tussen die twee scores nestelde Bo Oudhof zich. Met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) behaalde ze 68,38%. Beste junior was Sharina Mandemakers. Zij reed Guns N’ Roses (v. Voice) naar 64,77%, gevolgd door Maud de Bruijn en de geruinde KWPN-hengst Don Tango B (v. Contango) met 61,47%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Joyce Heuitink: ‘Nooit gedacht dat ik na Wup nog zo’n paard zou vinden’
Marian Dorresteijn: ‘Vertrouwen winnen en kilometers maken horen erbij

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook