Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk rijdt niet langer voor Van Silfhout

Exclusief
Mark van de Donk hier met Dahlhoff. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

Ruim anderhalf jaar geleden begon Mark van de Donk, naast zijn eigen stal in Terschuur, met het rijden van paarden voor Stal van Silfhout. Zo was hij onder meer succesvol met Bon Jovi (v. UB 40) en Dahlhoff (v. De Niro). Aan die samenwerking is een einde gekomen. Volgens zowel Van de Donk als Van Silfhout is dat in goed overleg gegaan. 

De samenwerking tussen Van Silfhout en Van de Donk werd zo’n twee maanden geleden beëindigd. “Het was de bedoeling dat het voor langere tijd zou zijn, maar Mark had het te druk met zijn eigen stal. Toen hebben we in goed overleg besloten om er mee te stoppen”, legt Diederik van Silfhout uit.

Nieuwe amazone

“Voor de jongere paarden hebben we een nieuwe amazone aangenomen en ik heb de oudere paarden overgenomen.” Daaronder de zevenjarige hengst Dahlhoff waarmee Van Silfhout vandaag een geslaagd wedstrijddebuut maakte in de Lichte Tour.

Keuzes maken

“Ik heb thuis veel werk en moest op een gegeven moment keuzes maken”, vertelt Mark van de Donk. “Ik heb het bij Van Silfhout super naar mijn zin gehad maar het viel met mijn eigen stal en de lessen die ik geef niet langer te combineren.”

Mooie tijd

Van de Donk kijkt terug op een mooie tijd, waarin hij onder andere Dahlhoff naar de vierde plaats op het NK reed. “Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik heb geleerd en kijk met een goed gevoel terug op de tijd bij Van Silfhout”, aldus de ruiter die met zijn eigen paarden nog steeds bij Van Silfhout traint.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook