Ga naar hoofdinhoud

Marleen Glorie met Friese hengst Jurre aan kop ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar van de Subtopwedstrijd in Aalsmeer was Marleen Glorie met de Friese hengst Jurre B (v. Fabe 348) vandaag een maatje te groot voor de concurrentie. De score van 66,79% was goed voor de unanieme zege en een nieuw persoonlijk record voor de combinatie.

Marleen Glorie staat met Jurre B geregeld in de top drie van de uitslagen. “We zitten inderdaad vaak vooraan maar eigenlijk had ik vandaag niet zulke hoge verwachtingen. Friezen kunnen niet zo goed tegen de warmte en vanwege het warme weer dacht ik dat het niks ging worden. Maar toen ik er op ging zitten was Jurre gelijk heel fijn en los door het lijf. Het ging boven verwachting en het was onze beste proef tot nu toe”, vertelt de amazone die een nieuw persoonlijk record reed.

Overstap Lichte Tour

De combinatie heeft nog één winstpunt nodig om de overstap naar de Lichte Tour te mogen maken. “Ik verwacht dat dat niet heel moeilijk wordt. Maar we starten niet te vaak en als het een warme zomer wordt, denk ik dat we pas in het najaar de overstap gaan maken”, aldus Glorie die met een ander paard al eerder in de Lichte Tour uitkwam.

Blij en fit houden

De amazone brengt de veertienjarige hengst van eigenaresse Carien Schneider sinds eind vorig jaar uit in de Subtop. Schneider reed de hengst zelf tot en met het ZZ-Licht en traint hem thuis. “Voor de wedstrijden ga ik er één of twee keer op. Hij kent z’n werk en doet het allemaal wel. Het doel is om hem blij en fit te houden en daarom gaan we vaak naar het strand en het bos. Carien rijdt dan Jurre en ik neem dan een jonkie mee.”

Langeberg en Van Schaick

Astrid Langeberg volgde op de tweede plaats. Zij reed de negenjarige ruin Downtown (v. Uptown) naar 65,43%. Joyce van Schaick en de negenjarige vosruin Royal Heritage (v. Royal Blend) werden derde met 64,50%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Joyce van Schaick: ‘Het ging niet zoals we kunnen’
Lischa de Vos: ‘Behoorlijk pittig dingetje’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.