Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen derde in LT-Kür, Sissi Gijssen wint bij pony’s

Archieffoto Sissi Gijsen met New Star. Foto: Privécollectie

Marlies van Baalen en de zelfgefokte Jacky Kennedy DVB (v. Damsey FRH) zijn derde geworden in de kür op muziek op Inter I niveau in Le Mans. Bij de pony's was er in Frankrijk een Nederlandse overwinning voor Sissi Gijsen en New Star 8. In de kür voor U25 ruiters was Julia Bouthoorn tweede met Choice Finch (v. Voice).

Sissi Gijsen en New Star 8 wonnen hun kür op muziek bij de pony’s met een gemiddelde score van 74,992%. Daarmee hielden ze de Duitse Franziska Roth met Daily Pleasure WE op een halve procentpunt afstand. De derde prijs ging naar Nespresso onder het zadel van de Nederlandse Bridget Lock. Zij scoorden 74,109%.

Lichte Tour

De Deense amazone Anna Kasprzak won met Addict de Massa (v. San Amour) de Lichte Tourkür, met 76,375% gemiddeld. De vijfkoppige jury was unaniem over deze overwinning. Tweede werd haar landgenote Jane Serup Jensen op Desperada 13 (v. Desperados), met 73,405%. Van Baalen en haar merrie scoorden 72,410%; goed voor plaats drie. Lisanne Zoutendijk werd zevende met Vapiano (v. Vivaldi).

U25

De U25 amazones reden ook een kür in Le Mans op zondag. Daar moest de Nederlandse delegatie Charlotta Rogerson uit Zwitserland voor laten gaan. Zij reed naar 71,282% met Famora (v. Blue Hors Zack). Julia Bouthoorn scoorde 68,846% met Choice Finch en werd tweede.

Alle uitslagen
Bron: Horses.nl

Lees ook (Premium):

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.