Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen klasse apart met de gebroeders Johnson

Marlies van Baalen en Dion Johnson. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het geluk kan niet op voor Marlies van Baalen: kreeg ze één dag geleden nog het nieuws in het B-kader op te zijn genomen met Ben Johnson, reed ze vandaag op de kadervormingswedstrijd in Houten een dikke A-kader-score van 72,93% bij elkaar. Maar er was meer succes voor de amazone: ze stuurde zijn volle broer Dion Johnson in zijn Intermédiaire II-debuut met 72,30% naar de tweede plaats in dezelfde rubriek.

Van Baalen heeft niets dan lof over de twaalfjarige Ben Johnson. “Hij zit momenteel in een enorme ontwikkelingsfase. Thuis ging hij al zo fijn en ik was heel benieuwd of hij op concours ook zo mooi wilde doorzetten en goed ging. Hij maakt zoveel progressie de laatste tijd! We hadden een heel mooi rustig beeld in de ring, maar het was toch actief en met een heel fraaie aanleuning.”

Hetzelfde gemak als in de Lichte Tour

Zijn twee jaar jongere volle broer maakte een zeer beloftevol debuut in de Intermédiaire II. “Een eerste keer is toch altijd weer spannend, maar hij pakte vooral de piaffe en passage heel goed op. Ik vind het heel fijn dat ik deze proef met hetzelfde gemak door kan sturen als de Lichte Tour-proeven twee weken geleden in Cappeln.”

Pirouettes uit het boekje

Een hoogtepunt in de proef vormden de pirouettes. “Die gingen echt als uit het boekje. Voor de eners struikelde Dion heel even waardoor ze niet zo mooi groot waren als normaal. Maar dit geeft genoeg vertrouwen voor de toekomst.” Na dit debuut krijgt de ruin thuis de tijd om nog verder getraind te worden richting de Grand Prix. “Dat is natuurlijk nog even andere koek.”

Enorme bewegers

De vraag of de twee broers op elkaar lijken, kan natuurlijk niet uitblijven. “Ze lijken zeker op elkaar. Sommige mensen hebben moeite ze uit elkaar te houden. Ben is iets heter, maar nu we met het Grand Prix-werk bezig zijn wordt Dion op een goede manier ook wat heter. En het zijn allebei enorme bewegers”, aldus een trotse Van Baalen.

Johnson’s aan zet

Voor vader Johnson was het ook een uiterst succesvolle dag, de gehele top drie werd in beslag genomen door zijn zonen. Thamar Zweistra behaalde met de KWPN-erkende Hexagon’s Double Dutch de derde plaats met 70,58%. Alsof dat nog niet genoeg was, ging ook de vijfde plaats naar een Johnson: CJ liep onder Imke Schellekens-Bartels naar 68,59%, net niet genoeg om Tommie van Puijenbroek-Visser met Chuppy Checker CI (v. Osmium) van de vierde plaats te houden.

‘Wat een junioren-debuut’

DVB-leerlinge Sanne van der Pols kende in Houten een knap debuut junioren-debuut. Met de Don Schufro-zoon Excellentie, waarmee ze vorige maand nog deelnam aan het Europees kampioenschap Children, kwam ze uit op 70,91%. Enthousiast schrijft ze op haar Facebook: ‘Wat een junioren-debuut! Wat een paard, echt genieten.’ Daarmee hoefde ze alleen young rider Diana van de Bovenkamp met Evita Ronia (v. Westpoint) voor laten gaan. De top drie werd compleet gemaakt door Zoë Kuintjes met Primval Brittsion (v. Sir Donnerhall I).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook