Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen naar dubbele winst in Exloo

Marlies van Baalen met Ben Johnson. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Op de tweede dag van de Dutch Topsport Dressage op het Hippisch Centrum Exloo mocht Marlies van Baalen twee keer plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Met de Totilas-zoon Go Legend DVB won ze met 70,05% de gecombineerde Intermediaire I/II-rubriek en met Ben Johnson (v. Johnson) de Grand Prix. Daarmee zette de amazone haar zegereeks van de laatste tijd voort.

In de Grand Prix werd Van Baalen, die met 70,40% de ring uit kwam, op een dikke halve procent afstand gevolgd door Denise Nekeman en Boston Sth, eveneens een zoon van Johnson. Anouk Noordman viel hier net buiten de prijzen met haar tuigpaard-gefokte Zeronica (v. Talos). De amazone scoorde 63,30%.

Vincourt-Krom aan kop

In de Prix St. Georges reed Annemieke Vincourt-Krom de hoogste score van 67,84% bij elkaar met haar Ampère-dochter Fimosa. De amazone prijst de nog jonge merrie om haar inzet. “Met haar jonge leeftijd en de ontwikkelingen die ze nog doormaakt, kunnen we alleen maar trots op haar zijn”, liet Vincourt-Krom weten in een bericht op Facebook. Ellen Wynia reed Chakakahn (v. Sir Donnerhall I) in deze proef naar het rode lint. In de Intermediaire I/II was ze goed voor de derde plaats, achter Van Baalen en Romy van der Schaft.

Snijder goed in de prijzen

Het was Nicky Snijder die derde werd in de Prix St. Georges, daar slaagde hij in met Van Krack Sth (v. Krack C). Maar er was meer succes voor de stalruiter van Stoeterij Stouwehof, hij won namelijk ook beide ZZ-Zwaar-proeven met de pas zevenjarige Andretti-zoon Gameboy Sth. In de eerste proef liet hij Wendy Kuiken met Victorie Boogie Woogie (v. Metall) achter zich, in de andere proef was dat Robin Blok met Custom Zadels Tobias (v. Jazz).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook