Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen oppermachtig in Genemuiden

Marlies van Baalen schreef afgelopen zaterdag, op de subtopwedstrijd in Genemuiden, zowel de Prix St. Georges als de Grand Prix met zeer fraaie scores op haar naam.

In de Grand Prix noteerde ze een A-kaderscore van 72,70% met Miciano (v. Medici). De Prix St. Georges won ze met Ratzinger (v. Ricardos) met 73,22%. Met beide paarden zal ze komend weekend aan de start komen op het NK subtop in Ermelo.

Diederik van Silfhout reed ook ijzersterk in Genemuiden en werd tweede in de Grand Prix. Met Arlando (v. Paddox), die nog vrij onervaren is op dit niveau, reed hij een A-kaderscore van 71,57% bij elkaar. De derde plaats bezette hij met Popeye (v. Havel) met 68%.

Dinja van Liere kwam met Hexagon’s Roumanda (v. Rubiquil) aan de start in de U-25 en won deze rubriek met een persoonlijk record van ruim 70%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Marlies van Baalen

Dinja van Liere

Lees woensdag alles over deze subtopwedstrijd en een uitgebreid interview met Dinja van Liere en haar trainer Laurens van Lieren in De Paardenkrant.

Video’s: Equireport
Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Marlies van Baalen oppermachtig in Genemuiden

  • stef kolkman

    De prestaties van Arlando NH (- Paddox) zijn opvallend. Er zijn geen andere 9-jarige KWPN hengsten die nu al 3 keer een goed resultaat hebben behaald in de Grand Prix. Geen andere 9 jarige KWPN-hengst is in de GP actief. Als karakter en beweging de belangrijkste eigenschappen zijn van een goede hengst, dan zouden fokkers, dressuurliefhebbers en de sportjournalisten aan deze goed presterende hengst beslist meer aandacht moeten besteden. Arlando is nu nog de enige dressuur- en dekhengst in de GP met scores boven de 70%. Dat lijkt me in de geschiedenis van de KWPN een topresultaat, zo niet een record.

    Stef Kolkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook