Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen scoort met Totilas-zoon: ‘Hij begint nu tot z’n recht te komen’

Marlies van Baalen met Ben Johnson. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd vandaag in De Mortel boekte Marlies van Baalen dubbel succes. Met Go Legend DVB (v. Totilas) maakte ze haar wedstrijddebuut en noteerde gelijk de hoogste score in de Prix St. Georges van 68,53%, wat in het gecombineerde Lichte Tour-klassement de tweede plek betekende. Daarnaast reed de amazone Ben Johnson (v. Johnson) in zijn tweede Grand Prix met 71,47% naar de overwinning.

De nu zevenjarige Go Legend werd eerder in het Z1 uitgebracht door Jos Hogendoorn, stalruiter bij Dressuurstal van Baalen. “Na de geboorte van Feline ben ik Go Legend gaan rijden en dat ging eigenlijk aardig goed”, legt Marlies van Baalen uit.

Wow-stukken

“Go Legend was altijd al heel leuk maar als jong paard niet echt spectaculair. Hij wordt nu steeds sterker, kan al wow-stukken laten zien en begint nu echt tot z’n recht te komen”, vervolgt Van Baalen enthousiast. “En hij heeft veel talent voor de piaffe en passage, super fijn voor de toekomst.”

Dingetjes

Over haar debuut met Totilas-zoon is de amazone goed te spreken. “Voor nu ben ik heel tevreden. We hadden nog wel een aantal dingetjes, maar hij bleef goed bij de les. Ik kijk er naar uit om met hem door te werken en in het buitenseizoen gaan we lekker ervaring opdoen.”

Familiepaard

Jan de Vries, de schoonvader van Marlies van Baalen, fokte Go Legend uit Litchy. Deze Ferro-dochter is ook de moeder van de KWPN-hengst Painted Black. “We hebben Go Legend vanaf z’n derde samen, een echt familiepaard”, lacht de amazone. “En m’n schoonvader was vandaag ook nog jarig, dat maakt het extra leuk.”

Ben Johnson opnieuw aan kop

Met Ben Johnson maakte Van Baalen vorige maand een geslaagd debuut in de Grand Prix en ook vandaag stond de Johnson-zoon met overmacht bovenaan. “Vorige keer dacht ik: wat is de Grand Prix toch moeilijk, maar vandaag reed ik zelf er al weer makkelijker doorheen. We hebben de afgelopen weken in de training thuis weer wat puntjes op de i kunnen zetten en ik kon nu in de ring al wat meer op de kleinigheden letten.”

Beginnetje maken

Een van de hoogtepunten waren de pirouettes die met achten werden beloond. Enige smetje in de proef was een fout op in de serie om te pas. “We hadden nu wat andere dingetjes dan de vorige keer en hoewel de pirouettes heel goed gingen, mag in de galop nog iets meer rust komen. De piaffe en passage gingen heel fijn en Ben liet zich goed bewerken”, aldus Van Baalen die begin volgende maand op CDI Zeeland Outdoor haar internationale debuut maakt Ben Johnson. “We moeten toch weer een keer een beginnetje maken en het is een mooi concours in eigen land.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Sandy van Boxmeer na sneeuwpech: ‘Dit was een mooie revanche’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook