Ga naar hoofdinhoud

Marrit Reusien debuteert winnend in ZZ-Zwaar: ‘Veel geloof in dit paard’

Trea Mulder-Dolsma, hier met Zaïra, won met Brinkhof's EnVogue de gecombineerde Lichte Tour-rubriek.

Tot voor kort richtte Marrit Reusien zich voornamelijk op het oprichten en uitbrengen van jonge paarden tot en met de Z2 dressuur. Op de Subtopwedstrijd in Franeker maakte ze vanmiddag haar debuut in de ZZ-Zwaar. Met de Apache-zoon Brinkhof's Filius Apache won ze één proef. Voor Trea Mulder-Dolsma, eigenaresse van Stal Brinkhof, betekende dat een succesvolle dag. Zelf won ze de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I.

In de eerste proef kwam Marrit Reusien nog niet met winst de ring uit, de tweede proef verliep beter en daar won ze met 61,07%. “Filius Apache vindt het zelf allemaal nog wat spannend, het meeste werk zit hem dus voornamelijk in het verbeteren van de ontspanning. De series springt hij netjes en scoort daar goed op. De pirouettes mogen bijvoorbeeld nog wat meer gezet”, licht de amazone toe.

Oogappel

Reusien rijdt de Apache-nazaat, die door Mulder-Dolsma gefokt is uit een dochter van de Friese hengst Tietse D (die door de amazone werd uitgebracht tot het hoogste niveau) sinds haar vierde jaar. “Hij is echt mijn oogappel. Hij heeft veel talent en ik heb alle geloof in hem. In de training pakt hij bijvoorbeeld al stukjes passage op en laat veel talent voor de piaffe zien. Voorlopig wil ik graag nog wat meer groeien op dit niveau”, aldus Reusien.

De andere ZZ-Zwaar proef werd gewonnen door Janneke Out met Fanolite (v. Painted Black), een volle zus van de goedgekeurde hengst Ebony van Vai Bruntink.

EnVogue wint Lichte Tour

Mulder-Dolsma zelf reed haar toekomstpaard Brinkhof’s EnVogue, eveneens een nazaat van Apache, naar 65,86% in de Prix St. Georges en won daarmee de rubriek. Haar Intermediaire I was goed voor 62,04%. “Over mijn proeven was ik tevreden. De verbetering zit ‘m voornamelijk in het basisstuk, ze mag er over het algemeen wat meer tegenaan blijven lopen. De oefeningen op zich gaan wel goed. In de Inter I lette ik zelf niet helemaal goed op en reed een serie niet goed door.”

De tweede prijs in deze rubriek werd weggekaapt voor Gosse Pieter Hellinga met Eyecatcher (v. Tietse D). Hij kwam uit op 64,54%.

Eerste ZZ-Zwaar-groep

De dag in Franeker begon met een ZZ-Zwaar-groep. De hoogste score hier werd bij elkaar gereden door debutante Britt Muis met It’s Britt’s Corlando (v. Webster). Haar proef was goed voor 64,29%. De tweede proef verliep iets minder, maar was met 61,86% alsnog goed voor het rode lint. De overwinning hier ging met 62,64% naar Maaike Rellage-Kleffens en Cilbria IH (v. Florencio).

In de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix reed een van de vijf deelnemers winst. Dat was Janien de Lange met Varanasi, zij behaalde 60,07%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook