Ga naar hoofdinhoud

Maud de Reu en Lotte Krijnsen op podium in Grade III, Frank Hosmar domineert Grade V

Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Peelbergen is vanmorgen begonnen met de internationale wedstrijd voor de Para-dressuurruiters. Voor de Nederlanders is het tevens een observatiewedstrijd richting het WK in Herning. In Grade V won Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) en met zijn andere paard, Guetta (v. Sandreo), werd hij ook derde. Britney de Jong nestelde zich op de tweede plek met Caramba (v. Tuschinski). Maud de Reu werd tweede in Grade III op Webron N.O.P. (v. Sir Sinclair). Voor Lotte Krijnsen was er een derde plek met Rosenstolz (v. Rotspon).

Frank Hosmar reed twee sterke proeven in de Grade V. Alphaville N.O.P. kreeg hoge punten in de galoptour en onder andere voor de schouderbinnenwaartsen. Het eindresultaat kwam op 73.333%. Twee juryleden zetten Hosmar op een royale eerste plaats met percentages rond de 75. Het jurylid bij B had Hosmar op plek zeven en ongeveer 5% lager staan. Ook Guetta liet zich goed zien en scoorde 72.403%. Het jurylid bij B vond Hosmar met Guetta het beste, de twee andere juryleden plaatsten het paar derde en zevende.

Britney de Jong stuurde Caramba naar een goede tweede plaats met 73.295% met een tweede, derde en opnieuw een tweede plaats. De uitgestrekte gangen leverden de Tuschinski-dochter de hoogste cijfers op.

Overtuigende zege voor Thorning Jorgensen in Grade III

In de Grade III ging de zege unaniem en overtuigend naar de Deen Tobias Thorning Jorgensen met Jolene Hill (v. Blue Hors Schufro Hit). Het paar kreeg 76.274% van de drie juryleden. Maud de Reu kwam met Webron N.O.P. tot 72.892% en daarmee de tweede plaats. Lotte Krijnsen deed daar niet veel voor onder, Rosenstolz liep naar 72.206% en werd derde. De zesde plaats van het jurylid bij B viel iets uit de toon bij de tweede en derde plaats van de andere twee.

Klik hier voor de uitslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook