Ga naar hoofdinhoud

Meulendijks en Raateland laten Wilhelmus klinken in Kronenberg

Anne Meulendijks, hier met Avanti. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Anne Meulendijks hield vanmiddag de winst in de Grand Prix Freestyle to Music in eigen huis. De Nederlandse zette de Zweedse Michelle Hagman Hassink en de Belg Laurence Roos op achterstand. Margo Timmermans en Danielle van Mierlo eindigden ook bij de beste zes. Geert Jan Raateland flikte dit kunstje in de Intermediate I. De Nederlander hield Charlotte Fry en Tristan Tucker achter zich. Christianne Goes pakte een top vijf klassering in de Inter I.

Meulendijks kwam met Edison (v.Johnson TN) tot een score van 73,400% en won daarmee met een verschil van net geen procent. Hagman Hassink zette met Destano (v.Desperados) een percentage neer van 72,420% en werd daarmee tweede achter Meulendijks.

Top van het klassement

De Belg Roos noteerde met Fil Rouge (v.Stedinger) een score van 70,195% en eindigde daarmee als derde in de Kür op Muziek. Margo Timmermans werd met Catch Me (v.Dreamcatcher) vijfde met een percentage van 70,065. Danielle van Mierlo viel net buiten de prijzen. De amazone stuurde Dayano (v.Jazz) naar 69,600% en eindigde als zesde.

Raateland op kop in Inter I

In de Intermediate I liet Geert Jan Raateland het Nederlandse volkslied door de speakers galmen. Raateland en Painted (v.Painted Black) wonnen de proef met een score van 68,882% en verwezen Charlotte Fry naar een tweede plaats. Fry scoorde met Fendi T (v.Negro) 68,765% en moest in Raateland haar meerdere erkennen. Tristan Tucker werd met Jewels Sir Weibach (v.Sir Donnerhall) voor Nils Debo met Jazz Dancer vh Stappershof (v.Don Matcho vd Roshoeve). Christianne Goes maakte de top vijf compleet. De Nederlandse reed de door J.W. Greve gefokte Accountancy Farsto (v.Scandic) naar een percentage van 65,294 en pakte de vijfde prijs.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook