Ga naar hoofdinhoud

Michelle Hagman naar Grand Prix Special winst in Donaueschingen

Beatrice Buchwald werd derde met Daily Pleasure. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het zadel van de 11-jarige Happiness (v. Hochadel), won Michelle Hagman de Grand Prix Special in Donaueschingen. Gisteren werd de Zweedse in de Grand Prix nog tweede achter Beatrice Buchwald, die vandaag genoegen moest nemen met de derde plaats. Fabienne Lütkemeier mocht zich als tweede opstellen.

Happiness scoorde vooral met haar expressieve piaffe- en passagetour. Een foutje in de wissels om de twee zorgde voor een fikse onvoldoende op het protocol, maar dat weerhield Hagman niet van de overwinning. Met 74,834% reed ze een nieuw persoonlijk record.

Hagman startte Happiness in november vorig jaar voor het eerst internationaal Grand Prix. In mei dit jaar nam de combinatie deel in Hamburg en later maakten ze deel uit van het Duitse team dat in Aken aan start verscheen in de Nations Cup.

Close call

Lütkemeier en Buchwald legden elkaar het vuur aan de schenen. Fabregaz, een zoon van Forestano, liet onder Lütkemeier een indrukwekkende drafreprise zien. De 9-jarige ruin scoorde vele achten voor onder andere de appuyementen en passage, maar kreeg wel een kostbare fout in de serie om de twee.

De De Niro-zoon Daily Pleasure scoorde erg stabiel onder Buchwald. Op de scorelijst prijkten vele 7,5-en en 8-en. Buchwald kwam uiteindelijk tot 73,961%, een fractie minder dan de 74,098% van Lütkemeier.

De juryleden waren het niet helemaal met elkaar eens over de plaatsing, maar de scores lagen niet ver uit elkaar.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook