Ga naar hoofdinhoud

Micky Schelstraete: ‘M’n moeder is mijn grootste voorbeeld’

Exclusief
Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Ze is pas veertien jaar oud, maar heeft al indrukwekkend palmares op kunnen bouwen. Micky Schelstraete is dit seizoen goed onderweg met Elin's Noncisdador bij de pony's en met de Apache-zoon Grand Charmeur bij de junioren. Op CDI Zeeland Outdoor schreef ze met 72,810% de landenproef voor pony's op haar naam en zette bij de junioren een indrukwekkende landenproef neer die haar 71,364% opleverde.

De landenproef voor pony’s gold ook gelijk als observatiewedstrijd. “Ik was van plan om een zo goed mogelijke proef neer te zetten en dat lukte helemaal. Sco (Elin’s Noncisdador) liep echt super fijn en was lekker heet. Hier en daar hadden we nog kleine rommeltjes, die veel beter kunnen. De middendraf kon ook wat meer”, vertelt de amazone.

Geen zenuwen

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Schelstraete voor ze de ring in rijdt geen last van zenuwen. “Als ik ze heb, dan vallen ze gelukkig best mee. Maar van te voren had ik wel een beetje spanning. Je weet dat het een observatie is en je er wel goede proeven moet neerzetten”, vervolgt ze. Met zowel Sco als Charmeur maakt Micky deel uit van het A-kader.

Grootste voorbeeld

Schelstraete kan haar grootste voorbeeld dicht bij huis zoeken. “Dat is mijn moeder Jonna. Ze doet altijd zo hard haar best om het allemaal goed te laten verlopen op wedstrijden en omdat ze ook nog eens elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig is met de paarden en met ons.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.