Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenpaard Bluetooth onder Ingrid Klimke naar finale Nürnberger Burg-Pokal

Bluetooth onder Ingrid Klimke Foto Equitaris/Grömping

Op Verden International afgelopen weekend kwalificeerde Ingrid Klimke zich overtuigend voor de finale van de Nürnberger Burg-Pokal met de Bordeaux-zoon Bluetooth. De achtjarige Oldenburger werd in 2013 door Sergej en Elena Knyaginicheva op de PSI veiling voor een miljoen gekocht en staat sinds mei bij Klimke op stal. De Duitse won in Verden beide proeven.

Het Russische paar Sergej en Elena Knyaginicheva zijn al jaren topinkopers zijn op de PSI-veiling. Ze kochten onder meer voormalig wereldkampioen Sa Coeur (v. Sir Donnerhall). Dit voorjaar bracht het paar naast de andere veilingtopper SPH Dante (v. Welfenadel), 2,8 miljoen in 2014, ook de Bordeaux-zoon Bluetooth bij Ingrid Klimke onder. Het fokproduct van Paul Schockemöhle werd in 2013 voor 1 miljoen euro geveild.

Geen zwaktes

Klimke stuurde de Oldenburger ruin in de kwalificatieproef naar 74.707%, ruim een procent meer dan het resultaat van de inloopproef. De proef kende nauwelijks zwakke onderdelen, hoogte punten waren onder meer de versterkingen.

Goedgekeurde hengst Duisenberg

De tweede plaats ging naar goedgekeurde hengst Duisenberg (v. Desperados) onder Jessica Süss. Het paar won de tweede afdeling van de inloopproef. In de finaleproef kreeg Süss 73.756% met de negenjarige Hannoveraan. De KWPN gefokte hengst Harmony’s Eclectisch (v. Zenon) eindigde onder Susan Pape op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Equitaris

Eén reactie op “Miljoenenpaard Bluetooth onder Ingrid Klimke naar finale Nürnberger Burg-Pokal

  • A. van Duinen

    Fijn dat deze eigenaren kiezen voor het welzijn van het paard en niet gelijk voor de winst. Deze paarden worden goed opgeleid met de klassieke rijkunst methode en ook nog veelzijdig als het aan Ingrid Klimke ligt. Zelfs de dressuurhengst Franziskus kan een klein sprongetje en doet dit ook gewoon! Als je het filmpje bekijkt zal er nog wel het een en ander verbeterd moeten worden maar ik denk dat het vooral afstemmen is en ook rechtrichten van het paard. Ik ben erg benieuwd wat de toekomst gaat zijn voor deze paarden en hun amazone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook