Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud beste Oranjeruiter op wereldranglijst dressuur

Hans Peter Minderhoud met Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Net als vorige maand wordt de top drie van de wereldranglijst dressuur bezet door het Duitse trio Isabell Werth, Kristina Bröring-Sprehe en Dorothee Schneider. Hans Peter Minderhoud is de hoogstgeplaatste Nederlander op de lijst. Met Glock's Flirt (v. Florestan) staat hij op de twaalfde plaats. 

Werth en de topmerrie Weihegold OLD (v. Don Schufro) wonnen afgelopen weekend de Wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam en verstevigden daarmee hun eerste positie. Net als vorige maand volgen landgenotes Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH en Dorothee Schneider met Showtime FRH op de tweede en derde plek.

Hester stijgt

Door zijn tweede plaats op Jumping Amsterdam is Carl Hester met Nip Tuck (v. Don Ruto) van de vijfde naar vierde plek gestegen. De vijfde plaats wordt nu ingenomen door Laura Graves en Verdades (v. Florett As). Vorige maand stonden zij vierde.

Oranjeruiters

Minderhoud zakte met Glock’s Flirt van de elfde naar de twaalfde plaats en is daarmee net als vorige maand de beste Oranjeruiter op de ranglijst. Diederik van Silfhout en Arlando N.O.P. (v. Paddox) – vorige maand twaalfde – staan nu op de veertiende plek. Madeleine Witte met Cennin (30) en Minderhoud met Glock’s Johnson TN N.O.P. (32) staan eveneens in de top vijftig van de lijst.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook