Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Johnson stond áán!’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud met Glock's JohnsonFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edward Gal met Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) en Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) moesten vandaag in de Grand Prix genoegen nemen met een tweede en derde plaats, zij het nipt. Gal en Minderhoud vonden het beiden niet makkelijk te rijden vandaag in Ermelo. "Het was erg rumoerig" vertelt Minderhoud. Ook een walmende barbecue zorgde voor overlast.

Minderhoud en Johnson reden een super scherpe rit, soms bijna iets té scherp. De hengst liet zich wel op de top van zijn kunnen zien en toverde misschien wel de beste piaffe- en passagetour van de dag tevoorschijn. “Johnson stond echt áán vandaag!” lacht hij. “Het losrijden was even pittig vandaag, er waren veel vlaggen en wind. Hij was zelfs een paar keer omgedraaid. Hoewel hij heel scherp was, stond hij er super aan. Ik had echt een lekker gevoel. Maar die scherpte nekte me wel net een beetje in de stap, helemaal vergeleken met Cennin en Zonik kost me dat punten.”

Zonik steeds vloeiender

Edward Gal reed in zijn nog jonge carrière met Glock’s Zonik een nieuw PR van ruim 77%. Gal vertelt over vandaag: “Over Zonik ben ik tevreden, met Voice had ik wat storingen. Na Rotterdam had Voice wat minder gedaan en daardoor was hij net wat minder scherp. Zonik gaat echt steeds beter, ik begin nu ook stukken te krijgen dat ik hem los kan laten tijdens de proef. Net in de wisselseries liep het niet vloeiend, net als de eerste pirouette, maar verder was het gevoel goed.”

Stinkende barbecue

Beide heren vonden het jammer dat er tijdens het NK dit jaar geen rondje óm de baan heen mogelijk is voordat ze starten. Vorige jaren kon dat wel. Minderhoud: “Als je een keer om de baan heen kunt, in plaats van direct vanuit de baan te moeten starten, dan zien ze toch een keer de tribunes en de camera’s van dichtbij. Dat konden we ze nu niet laten zien, dat was jammer want er was best ruimte voor. Je zou zelfs zowat een vierspan naar binnen kunnen rijden” grapt hij. Continu was er veel geluid rond de baan, mede door het onstuimige weer. Ook Edward Gal beaamt dat er veel lawaai en afleiding rond de baan was. “En dan ook nog die barbeque!” lacht hij, doelend op een sterk rokende barbecue niet ver van de baan. Bijna de hele middag hing er een sterk verbrande lucht en sommige proeven werden in een rookwolk afgelegd. Gal: “Het leek wel of er iets in de fik stond, alles trok over de ring!” Gelukkig hadden Gal en Minderhoud zelf niet heel veel last van al deze dingen, maar veel van hun collega’s wel. In het eerste deel van de Grand Prix besloten maar liefst vier combinaties voortijdig hun proef te beëindigen vanwege de spannende omstandigheden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook