Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud naar magistrale zege in Wereldbeker-kür

Hans Peter Minderhoud & Flirt Foto: Rinaldo de Craen / www.arnd.nl

Hans Peter Minderhoud heeft met Glock's Flirt (v. Florestan I) de Wereldbeker-kür op Indoor Brabant gewonnen en is in dit Wereldbekerseizoen daarmee de eerste die Isabell Werth heeft verslagen. De nieuwe kür van Minderhoud werd beloond met 84,890%.

De kür van Minderhoud bestond louter uit hoogtepunten. De passage en drafappuyementen waren hoogtepunten, maar ook de piaffe’s waren goed voor hoge cijfers. Onder meer de zeer hoge moeilijkheidsgraad zorgde ervoor dat het artistieke gedeelte werd zeer terecht gewaardeerd met negens en 9,5-en.

2,5% hoger

Vorig jaar won Minderhoud, die vandaag al de hele dag gemotiveerd was om te rijden, met Glock’s Flirt de Wereldbekerfinale in Gotenburg, waar bij 82,357% bij elkaar reed. Zijn score van vandaag ligt daar ruim 2,5% boven.

Niet onverslaanbaar

Werth won met verschillende paarden alle wedstrijden waaraan ze deelnam dit seizoen en was de huizenhoge favoriet voor de overwinning op Indoor Brabant, maar met zijn overwinning liet Minderhoud zien dat de Duitse niet onverslaanbaar is.

Fouten voor Werth

In het zadel van Emilio (v. Ehrenpreis) reed Werth 83,300% bij elkaar. Ze begon sterk aan haar kür, maar in de eerste uitgestrekte draf sprong de elfjarige ruin aan in galop en ook in de wissels om de twee sloop een klein foutje.

Laatste optreden

De laatste rit van Jessica von Bredow-Werndl en de getalenteerde Son de Niro-merrie Zaire-E voor haar zwangerschapsbreak, werd gewaardeerd met 80,265%. De Duitse amazone reed een sterke kür waarin alles goed aan elkaar werd gereden en daarbij mooi werd ondersteund door de muziek.

Gal

Edward Gal eindigde met Glock’s Voice (v. De Niro) net naast het podium op de vierde plaats met 78,520%. De hengst lijkt in topvorm te verkeren maar verloor punten bij het halthouden en groeten.

Hoge moeilijkheidsgraad

De top vijf werd compleet gemaakt door Jorinde Verwimp. Haar kür met Tiamo (v. Lester) was goed voor 78,145%. Ze verwees Judy Reynolds en de kwaliteitsvolle Vancouver K (v. Jazz), die een kür met een net iets te hoge moeilijkheidsgraad liet zien, naar plaats zes.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook