Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud pakt probleemloos Lichte Tour

Met een grote voorsprong heeft Hans Peter Minderhoud met Glock’s Ziesto (v. Lancet) de finale van de Lichte Tour op naam geschreven en de KNHS-titel in deze rubriek gepakt. Minderhoud en zijn KWPN-goedgekeurde hengst noteerden voor hun Kür op muziek een score van 82,29% . Met een totaal van 237.073 punten eindigde Minderhoud stevig bovenaan. Juryvoorzitter Monique Peutz had maar één woord voor de Kür van Minderhoud: "Waaauuuuw".

De Kür leverde Theo Hanzon met IPS Zhivago (v. Krack C) de tweede plaats op, met een resultaat van 79%. Met 74,17% volgde Dominique Filion met MacRider Wenicienta (v. Rosario). In het klassement eindigde Filion met ruim drie punten verschil voor Hanzon. Filion had een totaal van 223,860 punten en Hanzon was met 220.342 punten de derde geplaatste ruiter.

Minderhoud ziet dit kampioenschap niet alleen als eindpunt, maar ook als een nieuwe start. “Ik had me voor dit kampioenschap al voorgenomen om nu de volgende stap te gaan zetten. Ze zien mij en Ziësto niet eerder weer in de wedstrijdring dan dat hij klaar is voor de Grand Prix. We hebben de afgelopen tijd relatief gezien veel wedstrijden gereden, maar dat had hij nodig om ervaring op te doen. Nu is hij zover dat we thuis in alle rust de stap richting Grand Prix kunnen gaan zetten”.

Morgen om drie uur staat de finale van de Zware Tour op het programma.

Klik hier voor de video van Minderhoud over zijn Kür.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook