Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud verliest leiding aan Sprehe, toch blij

Met 72,60% stond Hans Peter Minderhoud met Glock´s Romanov (v. Rohdiamant ) lange tijd aan leiding in de Grand Prix CDI4*. Tot de laatste twee starters in de ring kwamen. Kristina Sprehe nam de leidende positie over. Ook Victoria Max-Theurer plaatste zich nog net voor Minderhoud en pakte de tweede positie. Minderhoud eindigde op plaats drie.

Sprehe en Desperados (v. De Niro) reden naar een totaal van 73,72%. Max-Theurer kwam met Blind Date 25 (v. Breitling W ) met 72,62% net iets hoger uit dan de 72,60% van Minderhoud.

Ondanks het verliezen van de eerste positie, is de missie van Minderhoud geslaagd. Hij moest een score realiseren van minimaal 64% om startgerechtigd te zijn op de komende Europese Kampioenschappen in het Deense Herning. Een tevreden lachende bondscoach Wim Ernes kon na de rit van Minderhoud en Romanov niet anders dan tevreden glimlachen. “Missie geslaagd”, was de eerste opmerking van Ernes richting Minderhoud. “In de ring toonden Minderhoud en Romanov aan over veel uitstraling te beschikken. De appuyementen waren fraai en ook in piaffe en passage maakte de hengst veel indruk. In de uitgestrekte galop toonde hij zijn kracht en ook de laatste lijn was imposant”.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook