Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud: ‘Ik wist dat ik alles moest geven’

Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt ©Rinaldo de CraenFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Ik hoorde de score van Carl en ik wist dat ik alles moest geven", zei Hans Peter Minderhoud nadat hij tweede werd in de Wereldbekerwedstrijd van Londen. De score van Hester kon hij uiteindelijk niet verbeteren, maar hij bleef wel voor op Edward Gal die de laagste trede van het podium bezette en derde werd.

Flirt was er helemaal voor mij en ik had geen fouten”, blikt Minderhoud terug. Ook Gal is na zijn proef met Glock’s Voice, en zijn derde plek, zichtbaar tevreden. “Ik moest als laatste de ring in en Voice werd wat gespannen toen hij alleen achterbleef bij het losrijden. Daardoor bleef hij bij het groeten bij het binnenkomen ook niet staan. Verder was ik erg blij met hem.”

‘Spooky’

Ook Hester kan niet anders dan tevreden zijn met zijn paard. Nip Tuck staat bekend als sensibel en ook dit keer moest de ruiter hem behoorlijk door de proef loodsen. “Hij blijft ‘spooky’. In dit soort ringen klampt hij zich helemaal aan mij vast”, reageert Hester na afloop. “Ik moet hem echt de proef door helpen, want hij ziet alles, ook al is het 60 meter verderop.”

Dat de ruin het nog steeds spannend vindt komt niet helemaal in de score van 84.669% tot uiting. “We hadden in Lyon een hogere score, maar dat hoort erbij, toen hadden we andere juryleden. Toch is het nog steeds goed. Dit zijn percentages waar ik alleen maar van kon dromen toen ik met Nip Tuck begon”, aldus Hester.

Lees hier het complete verslag van de Wereldbekerwedstrijd. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horse & Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook