Ga naar hoofdinhoud

Minna Teldes Isac verkocht naar Duitsland

Minna Telde en Isac op het WK Jonge Dressuurpaarden in 2010. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 14-jarige Zweedse dressuurruin Isac (v. Hip Hop), waarmee Minna Telde deze zomer nog successen vierde in de Nations Cupwedstrijden, is verkocht. Dat maakte de amazone deze week bekend. "Er zijn veel tranen gevloeid" aldus Telde, die de ruin al vanaf vijfjarige leeftijd reed en in 2010 met hem negende werd op het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Sinds 2016 reed het duo internationaal op het hoogste niveau.

Dit jaar nog waren er eerste plaatsen in Doha, Christiansand en Flyinge. In Falsterbo maakten Telde en Isac deel uit van het Zweedse team dat de Nationscupwedstrijd daar won. “We hebben een fantastische reis gemaakt samen en dit jaar was echt fantastisch. Heel cool om op zo’n hoogtepunt samen te eindigen” aldus Telde. Isac zet zijn carrière voort in Duitsland.

 

Bron: Ridsport / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook