Ga naar hoofdinhoud

Mooie overwinning voor Pettersson en opvallende Cleopatra

Op de Subtopwedstrijd in Boxtel boekte Karin Pettersson met haar opvallende schimmelmerrie Cleopatra (v. Cavalir) afgelopen zondag een mooie overwinning in de gecombineerde rubriek van Future Test, Intermédiaire II en Grand Prix. De eerste plek moest Pettersson wel delen met Kim Huizer, die Oxford (v. Topas) naar 65,05% stuurde in haar Future Test.

“Cleopatra heeft wel het talent, maar ze is erg sensibel. Daardoor is ze snel van de kook. Vaak als het mis gaat, is het ook mijn fout. Zo ook in de proef van afgelopen zondag. Toen we de laatste AC-lijn opreden liep er buiten een paard over de stenen. Ik hoorde dat en hield meteen mijn adem in. Cleopatra voelt dat soort dingen direct en reageerde er meteen op, want ons een vijf voor de piaffe opleverde. Ik had gewoon moeten uitademen, dan was er niks aan de hand geweest. Het is soms erg moeilijk en ook frustrerend, maar aan de andere kant heb ik wel heel veel van haar geleerd”, vertelt de amazone, die in Zelhem een dressuurstal heeft.

In de Lichte Tour was de hoogste score voor Stéphanie Peters. Met de pas zevenjarige KWPN-hengst Bojengel (v. Uptown) verdiende ze een mooie score van 67,50% in de Prix St. Georges. De eerste prijs in de Intermédiaire I werd gedeeld door Lilian Merx en Wenda Welten, die beiden op een score van 63,62% uitkwamen.

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook