Ga naar hoofdinhoud

Morgan Barbançon herpakt zich en wint Kür

Morgan Barbancon met Painted Black
Painted Black en Morgan Barbancon. Foto Lonneke Ruesink

Na een wat ongelukkige week sloeg de Spaanse amazone, Morgan Barbançon, gisteren terug. Eerder al had haar paard Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit) een ongeluk, waarvoor hij geopereerd moet worden en afgelopen vrijdag kwam Painted Black (v. Gribaldi) niet door de veterinaire keuring vanwege een hoefzweer. Zondagmiddag in de driesterren Kür op muziek was het geluk echter aan haar zijde, Barbançon won de rubriek met een overtuigende score van 72,85 %.

De amazone deed dit met Heimliche Liebe (v. Hohenstein), de dertienjarige Hannoveraanse merrie die Barbançon sinds begin dit jaar rijdt. Met deze merrie, die in eigendom is van Hubertus Schmidt, moest de Spaanse afgelopen zaterdag in de Grand Prix nog genoegen nemen met een tweede plek en een score van 68,809 %.

In de Kür op muziek was zondag de tweede plaats weggelegd voor de Zweedse Caroline Bonde, haar proef was goed voor een score 71,252 %. Landgenote Sofie Lexner volgde op drie met 70,45 %.

Ook de Nederlanders Katja Gevers en Aat van Essen verschenen in deze rubriek aan de start. Zij eindigden op respectievelijk een twaalfde en dertiende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook