Ga naar hoofdinhoud

Morgan Barbançon in plaats van Vilhelmson naar Parijs

Morgan Barbançon met Sir Donnerhall II. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nog meer wijzigingen in het deelnemersveld voor de Wereldbekerfinale dressuur in Parijs. Eerder deze week werd bekend dat Hayley Watson-Greaves in plaats van Mary Hanna naar Parijs mocht en nu heeft Morgan Barbançon-Mestre met Sir Donnerhall II (Sandro Hit x Donnerhall) alsnog een ticket gekregen. Zij gaat in plaats van Tinne Vilhelmson-Silfven, die zich heeft teruggetrokken omdat Paridon Magi (v. Don Primero) niet fit is. Dat meldt Eurodressage

De vervanging van Tinne Vilhelmson ging wel volgens de FEI-regels, waar dat bij Hayley Watson-Greaves niet helemaal het geval was.

Hellyer gepasseerd

Astrid Appels van Eurodressage zocht uit hoe het kon dat Watson-Greaves, de nummer 13 van de West-Europese Wereldbekerliga en de nummer 40 van de wereldranglijst, toch aan een startplaatje was gekomen en kwam daarbij tot de conclusie dat de Australische Alexis Hellyer helemaal gepasseerd was door de FEI. Zij zou als eerste in aanmerking komen voor de startplaats van Mary Hanna.

Cathrine Dufour, wiens verzoek tot deelname via een wild card werd werd ontzegd, werd ook nog gevraagd maar bedankte en ook aan Steffen Peters was een reisje vanuit Californië naar Parijs met Suppenkasper niet besteed. Het werd dus Watson-Greaves.

Toch nog

Barbançon Mestre staat met de 11e plaats hoger dan Watson-Greaves in de tussenstand van de West-Europese Liga, maar stond op de Wereldranglijst nog 64ste. Daarom liep zij als eerste reserve bij de eerste uitvaller een startplaats mis. Nu is die er bij de tweede uitvaller alsnog.

Bron: Eurodressage.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook