Ga naar hoofdinhoud

Morgan Barbançon wint wedstrijddebuut met Black Pearl op CDI Ornago

Morgan Barbançon, hier met Painted Black. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl
Onder Charlotte Fry begon de Painted Black-dochter Black Pearl aan haar internationale carrière. Via de Deense Charlotte Heering kwam de nu dertienjarige merrie in handen van Morgan Barbançon. Afgelopen weekend maakte het nieuwe koppel hun internationale debuut in de Grand Prix in het Italiaanse Ornago. Na een elfde plaats in de GP won Barbançon de kür op muziek.

De door J. Stous in Hunsel gefokte Black Pearl was voor het laatst gezien onder de Deense Charlotte Heering. Vorig jaar liep het paar in Lier en in Den Bosch nog in de Lichte Tour. Nu is de Painted Black-dochter in handen van Morgan Barbançon die grote successen vierde met hengst Painted Black zelf.

Kür-winst

In Ornago debuteerde Barbançon met Black Pearl. In de Grand Prix waren het percentages nog niet zo hoog, ze werden elfde met 67.391%. In de kür liep het beter en er werd gewonnen met 71.025%. Er slopen nog foutjes in de series, maar de drafappuyementen leverden achtten op.

‘Lijkt op haar vader’

Na afloop was de nu voor Frankrijk startende Morgan Barbançon blij met het resultaat. “Ze doet me erg aan haar vader denken”, vertelde ze na afloop.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Dressage-news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.