Ga naar hoofdinhoud

Mount St John Freestyle piaffeert met Dujardin naar PR in Special

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het CDI in Keysoe reden Charlotte Dujardin en haar toppaard Mount St. John Freestyle (v. Fidermark NRW) naar een nieuw persoonlijk record in de Grand Prix Special. Maar liefst 84,149% liet het duo noteren, op grote afstand van de concurrentie. De merrie liet - onder meer - fenomenale piaffe- en passage-onderdelen zien.

Freestyle imponeerde met een harmonieuze proef met daarin zeer vloeiende overgangen, ook in de lastigste onderdelen, zoals van uitgestrekte draf naar passage en van de stap naar de piaffe. De merrie heeft zeer veel afdruk en lijkt weer sterker geworden sinds de laatste keer dat we haar in de ring zagen. Misschien zou de staart nog rustiger mogen, al oogt de merrie verder erg tevreden en oplettend. De jury was dan ook unaniem en deelde tienen uit voor een aantal piaffe- en passage-onderdelen. Dujardin kreeg ook tienen voor haar houding en zit en voor de inwerking van de hulpen.

KWPN’ers op het podium

Gareth Hughes tekende voor de tweede plaats met KWPN-merrie Classic Briolinca (v. Trento B). De combinatie kwam uit op 78,979%. Carl Hester werd met de internationaal debuterende KWPN-ruin En Vogue (v. Jazz) derde met 78,425%.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl / St Georg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!