Ga naar hoofdinhoud

Mount St John Freestyle vermorzelt pr in kür, Dujardin: ‘Ze maakt me emotioneel’

Charlotte Dujardin met Mount St. John Freestyle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Dujardin sloot het CDI3* in Hartpury af met klinkende overwinning in de kür op muziek. Haar tienjarige merrie Mount St John Freestyle (Fidermark x Donnehall) danste op de nieuwe muziek, nog van Tryon, maar niet gereden, naar een persoonlijk record van 87.600%, ruim 6% meer dan het oude. "Ik weet niet wat het met dat paard is, maar ze maakt me elke keer aan het huilen, en die muziek voelt zo magisch om op te rijden", aldus een geëmotioneerde Dujardin.

Het dak ging er af op het Hartpury Festival of Dressage toen Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle eindelijk hun langverwachte kür reden. Op de Wereldruiterspelen zou de nieuwe kür van het paar in première gaan, maar de wedstrijd werd afgelast vanwege de orkaan Florence.

Frozen

De nieuwe kür met de op Frozen geïnspireerde muziek verliep goed. “Door de hoge moeilijkheidsgraad is er geen ruimte om foute te maken”, vertelde Dujardin. De laatste lijn met een uitgestrekte draf naar het halt was indrukwekkend. Dujardin: “Ik wist niet of zo nog wilde stoppen, ze wilde zo graag.” En die fouten maakte de Britse Olympische kampioene ook niet. De vijf juryleden hadden het paar allemaal boven de 86% (de twee jurerende Britten – Nick Burton en Stephen Clarke – boven de 89%) en met een totaal van 87.600% werden Dujardin en Freestyle eerste met een nieuw persoonlijk record.

Nog twee pr’s

Hayley Watson Greaves reed Rubins Nite (Rubin Royal x Limbo) ook een pr en werd tweede met 77.960%. Gareth Hughes eindigde op de derde plaats met KK Woodstock (Wolkentanz x Landioso) en ook voor hem een pr met 75.93%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horse&Hound

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook