Ga naar hoofdinhoud

Myrthe Dijks na een jaar blessureleed terug met Inter I-winst

De Intermédiaire I op de Subtop-wedstrijd in Wezep, de derde wedstrijd van de Bonfix Competitie, kende twee winnaressen: Myrthe Dijks met Ace (v. Rubels) en Yvonne Zuring met Showsister S.J. kwamen beide met 64,19% de ring uit. Voor Dijks was het de tweede keer dat ze sinds een lange periode weer de ring in reed: "Ik ben bijna een jaar lang geplaagd door een blessure. Ik brak mijn vinger, maar ondanks mijn pijn stuurde het ziekenhuis me naar huis met paracetamol en rust."

Maar rust nemen was voor Dijks, die haar eigen trainingsstal heeft, geen optie. “In de eerste instantie ga je er van uit dat je er maar een week of twee uit bent als je een vinger breekt, maar dat bleek niet het geval. Het ziekenhuis wilde me niet op de juiste manier helpen en bij een second opinion bleek dat er een botsplinter vast zat in mijn spier”, vervolgt de amazone. Een lange herstelperiode brak aan en na een tijd van opbouwen zit de amazone sinds juni dit jaar weer volop in het zadel.

Geen honderd proeven

Een week geleden reed Dijks weer voor het eerst de ring in in Erica, waar ze de Prix St. Georges won. In Wezep koos ze ervoor om beide proeven te rijden. In de Prix St. Georges viel ze met 63,82% net buiten de prijzen, maar in de Inter I was ze goed voor het oranje lint. “De proef verliep foutloos en Ace was fijn bij de les. Eigenlijk voelde hij zoals hij voor mij moet voelen. Hij zal je nooit laten zitten en je hoeft met hem niet eerst weer honderd proeven te rijden voor hij weer goed mee op concours kan.”

Strakker en expressiever

De komende periode wil de amazone zich richten op het verbeteren  van de gedragenheid. “Daarnaast kunnen de proeven nog strakker en expressiever gereden worden. Ik train bij Joyce Heutink en samen met haar zal ik daar hard mee aan de slag gaan en hoop het dan ook in de ring te kunnen laten zien.” Hoewel Dijks wel hoopt ter zijner tijd de overstap naar de Intermédiaire II te maken, blijft ze realistisch. “Ace is ook voor de verkoop, dus als er een potentiële klant langs komt, dan gaat hij.”

Speciaal paard

Dat is ook precies het doel van de trainingsstal van Dijks: paarden op een fijne en goede manier opleiden en verkopen. “Met mijn paard Ungaro wil ik binnenkort weer de Intermédiaire II rijden. Dat is mijn oogappel en die blijft ook echt. Maar het is mijn werk en de andere paarden kan ik niet allemaal aanhouden. Maar Ace is wel heel speciaal voor me. Toen hij voor het eerst mee ging op wedstrijd twijfelden mensen of hij überhaupt de Z2 zou halen, maar hij gaf me altijd al een heel apart gevoel en mijn vertrouwen bleek gegrond.”

Jonge amazones scoren

In de ZZ-Zwaar was het de jeugd die de dienst uitmaakte. Young rider-amazone Carlijn Vaessen won de eerste proef met de Ampère-zoon Fossbury met 66,07%. De meeste concurrentie kwam van Anna Venema, die met de Rohdiamant-zoon The Ritz R&B slechts 0,07% minder scoorde. In de tweede proef ging Vaessen niet van start en eiste Venema het oranje lint op. Met 65,29% bleef ze een kleine 2,5 procent voor op Britt Muis met de Olgert 445-zoon It’s Britt’s Hebbe.

Hoogste dagscore voor Kwakkel

De Prix St. Georges kende een sterke kopgroep. Engie Kwakkel behaalde met Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill) 69,56% en eiste daarmee de eerste prijs op, maar ze kreeg de nodige concurrentie van Stefan Passchier. De ruiter, die pas net komt kijken op dit niveau, kwam met Google (v. Gribaldi) uit op 69,04%. Met zijn andere troef Upset (v. Jetset-D) viel hij net buiten de prijzen. De top drie werd compleet gemaakt door Judith Ribbels. Met Fun Fun EBH (v. Sorento) scoorde ze 68,53%.

Kamper-Bol en Luijmes overtuigen in Zware Tour

In de drie combinaties tellende Intermédiaire II was het Liseon Kamper-Bol die er met de overwinning vandoor ging. Haar proef met Dance Little Diamond (v. Valdez) werd beoordeeld met 66,32%. Jean-René Luijmes was met Aswin (v. Sandreo) de beste in de Grand Prix. Met 68,42% bleef hij een kleine procent voor op Anouk Noordman en Zeronica (v. Talos), die overigens wel de Bonfix Competitie op Grand Prix-niveau won.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.