Ga naar hoofdinhoud

Nakita de Boer scoort nieuw record: ‘Misschien de overstap maar gaan wagen’

Nakita de Boer met Eastend’s Coen. Foto: Chris Morris

"Ik ben echt hartstikke blij", reageert Nakita de Boer enthousiast nadat ze vandaag op de Subtopwedstrijd in Waverveen het winnende resultaat van 67,24% in de Intermédiaire I bijeen reed. Die score was naast het oranje lint goed voor de hoogste dagscore en betekende ook een nieuw persoonlijk record voor de amazone en haar als veulen aangeschafte Eastend’s Coen (v. Sandreo).

“Van de week in de training thuis was Coen nog een beetje lui maar vandaag voelde hij met losrijden gelijk heel fijn”, vertelt Nakita de Boer na haar proef. “We hadden nog wel wat kleine dingetjes zoals in de pirouettes. Daarin ging hij teveel zitten en raakte daardoor teveel balans. Thuis gaan ze eigenlijk goed maar in de proef zijn die nog wat moeilijk. En dan denk ik: oh shit, daar komen de pirouettes weer aan. Maar verder liep hij lekker naar m’n zin.”

Overstap wagen

Daarnaast vond de kritische amazone dat ze de overgangen nog beter kon markeren en dat een wissel niet helemaal mooi was. De door De Boer zelf opgeleide Sandreo-zoon beheerst inmiddels alle oefeningen van de Grand Prix maar zijn amazone twijfelt nog over de overstap naar het hoogste niveau. “M’n zussen Shanda en Vanja zeggen dat ik nu echt over moet maar ik ben er zelf nog niet helemaal uit. Ik heb in een proefgerichte clinic bij Jeff Heijstek laatst de Inter II gereden en ook hij vindt dat het kan. Het is echt een grote stap en ik durf het nog niet zo goed, maar misschien moet ik het toch maar een keer gaan wagen.”

Slecht één voldoende in ZZ-Zwaar

Voor de klasse ZZ-Zwaar stonden twee proeven op het programma. In de eerste proef behaalde Velina Hristova met Brera DS (v. Don Romantic) het hoogste resultaat van 60,93% en deze combinatie was de enige die een voldoende resultaat wist neer te zetten. Het duo won ook de tweede proef maar bleef daarin onder de zestig procent-grens steken.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lotje Schoots wint met Zamora én Texel: ‘Er zit nog zat rek in’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook