Ga naar hoofdinhoud

Nars Gottmer wint twee uit drie met ‘Barbie’

Nars Gottmer
Nars Gottmer kwam met twee paarden aan start in de internationale Lichte Tour afgelopen weekend in het Hongaarse Kaposvar. Met Ehrengold (v. Ehrentusch), die hij liefkozend Barbie noemt, won hij zowel de Intermédiaire I als de Kür op muziek. In de Prix St. Georges werd hij nipt tweede achter Christian Schumach uit Oostenrijk.

In de internationale Prix St. Georges van Kaposvar moest Nars Gottmer genoegen nemen met een tweede plaats. Met zijn ‘Barbie’ noteerde hij een score van 69,29%. “Ja, de Prix heb ik eigenlijk cadeau gedaan. Barbie liep heel goed, maar ik reed net iets te makkelijk soms”, vertelt de dressuurruiter.

Gottmer revancheerde in de Inter I en de Kür door beide proeven op zijn naam te schrijven met 70,66% en 72,85%. “Van die fouten in de Prix werd ik zelf wel scherper en reed mijn andere proeven echt met het mes tussen de tanden. Die gingen echt heel goed. In beide proeven kreeg ik zelfs negens, voor de uitgestrekte draf en de uitgestrekte stap. Barbie is echt een zo’n fijn paard waar ik altijd op kan vertrouwen.”

Olympia-ganger Lyndel Oatley won de wereldbekerkwalificatie Grand Prix Kür op muziek met Sandro Boy (v. Sandro Hit) met 76,53%. Dit nadat zij eerder al de Grand Prix op haar naam zette met 72,78%. Haar eerste Grand Prix-zege betekende direct een Australisch record.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook