Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup dressuur breidt uit naar acht evenementen

Ereronde CHIO Rotterdam. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI Nations Cup dressuur is voor het jaar 2017 uitgebreid naar een recordaantal van acht wedstrijden. Het CDI Hickstead maakt na een onderbreking van een jaar weer deel uit van de serie. In 2016 werd het evenement gecanceld vanwege financiële problemen.

In het eerste jaar 2013 maakten vier wedstrijden deel uit van de Nations Cup, in 2014 en 2015 en 2016 waren dat er zes. Nederlandse won in 2013 en 2014 de Nations Cup.

In de Nations Cup kan een landenteam bestaan uit drie of vier combinaties. Na de Grand Prix starten twee combinaties in de Spécial en één of twee combinaties in de kür.

Kalender Nations Cup dressuur 2017

CDIO3* Wellington, Verenigde Staten 21-26 maart
CDIO4* Kiev, Oekraïne 05-07 mei
CDIO5* Compiègne, Frankrijk 18-21 mei
CDIO4* Uggerhalne, Denemarken 1-5 juni
CDIO5* Rotterdam, Nederland 22-25 juni
CDIO5* Falsterbo, Zweden 13-16 juli
CDIO5* Aken, Duitsland 19-23 juli
CDIO3* Hickstead, Engeland 27-20 juli

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook